Isa Kramer en Dex
Isa Kramer en Dex Foto: Marissa Hoorn Fotografie

Isa Kramer: “Dex’ karakter is echt goud waard”

Fun Grondwerk Horsemanship Recreatie Vrijheidsdressuur

Toen Isa Kramer in 2020 op zoek ging naar haar eerste eigen paard, was ze van één ding zeker, ze wilde absoluut geen Arabier. Toch werd ze op slag verliefd op de inmiddels dertienjarige Dex. De combinatie heeft een lange weg afgelegd, maar haalt nu veel plezier uit afwisseling; iets wat bij zowel Isa’s als Dex’ persoonlijkheid past. 

Op slag verliefd

Toen Isa’s stalgenoten vier jaar geleden grapten dat het tijd werd om een eigen paard te kopen, besloot de amazone toch eens op internet te kijken. “Mijn stalgenoten kochten in die tijd toevallig allemaal een tweede paard en vonden dat ik met mijn ene verzorgpaard een beetje achterbleef”, steekt ze lachend van wal. 

“Ik besloot die avond eens op internet te kijken naar wat er zoal te koop werd aangeboden en werd op slag verliefd op Dex. Gek genoeg wist ik mijn ouders vrij snel te overtuigen en nog geen week later was de koop rond.”

“Zijn karakter is goud waard”

“Toen ik hem kocht, was hij onwijs groen. Meer dan stappen onder het zadel kon hij eigenlijk niet. Ik heb hem alles zelf aangeleerd en in de afgelopen jaren hebben we een nette basis kunnen aanleggen, al zeg ik het zelf. Ik heb altijd gezegd dat ik absoluut geen Arabier wilde, maar ben toch heel blij met mijn keuze om voor Dex te gaan. Zijn karakter is goud waard. 

Hij is eerlijk, werkwillig, leergierig en veelzijdig, wat heel goed bij mij past. Ik kocht hem met de intentie om veel lol te maken en dat is iets wat Dex gelukkig graag doet. Ik ben iemand die vaak nieuwe dingen uitprobeert, van afwisseling houd en niet iedere dag hetzelfde wil doen. 

Naarmate we in de loop der jaren steeds iets anders probeerden, kwam ik erachter dat Dex vooral veel talent heeft voor grondwerk en vrijheidsdressuur. Wat dat betreft is niets te gek voor hem.”


Foto: Elise Inen Fotografie

Kijken waar het schip strandt

Zo heeft de combinatie zelfs een show mogen geven op Horse Event. “Ik durf wel te zeggen dat ik Dex nog nooit zo trots heb gezien als toen”, lacht ze. “Ik ben niet iemand die maanden vooruit plant, dus ik wil eigenlijk gewoon kijken waar het schip strandt.”

“Het lijkt me leuk om in de toekomst eens een dressuurwedstrijd te rijden, maar daar heb ik geen haast mee. Alles op z’n tijd. Het lijkt me wel heel leuk om nog eens vaker shows te geven, helemaal omdat Dex daar destijds zo veel plezier uit haalde”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Marissa Hoorn Fotografie / Elise Inen Fotografie

Afbeelding