oog
oog

Paardenmishandelingen in Opsporing Verzocht

Nieuws

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond opnieuw aandacht aan de brute paardenmishandelingen die door het hele land plaatsvinden. Naar aanleiding van de eerdere uitzending van 10 juni kwamen er maar liefst 630 tips binnen. Toch heeft de politie jammer genoeg nog niemand kunnen arresteren.


Landelijk zijn er nu zestig vergelijkbare mishandelingen gepleegd. De politie gaat er niet van uit dat alle mishandelingen door dezelfde dader zijn gepleegd, maar in een aantal gevallen is mogelijk dezelfde dader verantwoordelijk.

Zorgvuldig uitgekozen


De mishandelingen vonden plaats in het hele land, van Noord-Holland tot Limburg. De politie denkt dat alle locaties zorgvuldig zijn uitgekozen. De Landelijke Eenheid schrijft: “Waarschijnlijk zijn de locaties geobserveerd en erop geselecteerd om gemakkelijk ongezien weg te komen, bijvoorbeeld via een fietspad.”

In dit filmpje zie je een overzicht van alle locaties waar paarden mishandeld zijn.


Wees alert


De Landelijke Eenheid roept iedereen op om vooral alert te zijn en hun paarden goed in de gaten te houden. Zodra er vreemde mensen op stal rondlopen of je ziet iets anders wat niet in de haak is, noteer dan datum en tijdstip en probeer een foto te maken. Zie je verwondingen bij je paard? Bel dan natuurlijk meteen de dierenarts en de politie.

De uitzending van Opsporing Verzocht is vanavond om 21:30 uur te zien op Nederland 1. Wil je de eerdere uitzending nog eens bekijken? Dat kan op de website van Opsporing Verzocht.

Bron: Omroep Brabant / Opsporing Verzocht