oog
oog

Paardenbeul slaat toe in Nagele

Nieuws

Er lijkt maar geen einde te komen aan de paardenmishandelingen in ons land. In de nacht van maandag op dinsdag is een paard in Nagele mogelijk mishandeld, schrijft FlevoPost.


De mishandeling is dinsdag rond 12.00 uur gemeld bij de politie. De dierenarts had geconstateerd dat het dier verwondingen had rond de geslachtsdelen. De politie doet onderzoek of sprake is van mishandeling.

Met het paard gaat het naar omstandigheden goed, meldt de eigenaar. De snijwonden zijn gehecht en het paard krijgt een antibioticakuur. Vier andere paarden die in dezelfde wei stonden, bleven ongedeerd.

Meer paardenmishandelingen


Al enige tijd vindt in verschillende delen van het land onderzoek plaats naar mogelijke paardenmishandelingen. Zo werd in mei in Emmeloord een hoogdrachtige merie zwaar toegetakeld. Tot nu toe is slechts in een deel van de gevallen sprake van mogelijk menselijk handelen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Landelijke aanpak


De politie neemt de paardenmishandelingen zeer serieus en hanteert een gecoördineerde landelijke aanpak. Behalve in Midden-Nederland speelt dit probleem in nog vijf regionale politie-eenheden. Inmiddels is veel expertise verkregen op dit thema.

Tips en informatie kunnen worden doorgegeven via het telefoonnummer 0900-8844 of via de politiewebsite. Is er sprake van een heterdaadsituatie, bel dan het alarmnummer 112.

Bron: FlevoPost