141027083_ABFweb
141027083_ABFweb

Speciaal meldpunt voor paardenmishandeling morgen open

Nieuws

Donderdag wordt een speciaal meldpunt voor paardenmishandelingen geopend. Het meldpunt is een initiatief van de stichting Zinloos Geweld tegen Dieren. Ook is er een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot arrestatie van een paardenbeul.


Het meldpunt heet Dierenleed Preventie en is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor manegehouders, paardenbezitters en dierenliefhebbers via 085 – 273 17 99. Als er een melding van een verdachte situatie binnenkomt, zorgt de meldkamer dat iedereen in die omgeving wordt gewaarschuwd. Op die manier kunnen veel meer mensen tegelijk uitkijken naar een mogelijke verdachte, zodat de pakkans groter wordt, aldus de initiatiefnemers.

De politie heeft geen bezwaar tegen het meldpunt. ‘’Als die melding ook maar bij de politie terechtkomt. Dan kunnen wij ook actie ondernemen”, zegt een woordvoerder woensdag.


Het afgelopen jaar zijn meer dan tachtig paarden en pony’s mishandeld. De politie zoekt met een landelijk team naar een dader, maar deze is nog niet gevonden.


Bron: Nu.nl/Dierenleed Preventie