Edward Gal Totilas
Edward Gal Totilas

Documentaire over Totilas online

Nieuws
Programmamaakster Annette van Trigt heeft de afgelopen jaren het dressuurwonder Totilas en de mensen om het paard heen nauwlettend gevolgd. Zij maakte de documentaire ‘Totilas: Paard en Fenomeen!’ die gisteravond werd uitgezonden. De uitzending werd bekeken door maar liefst 880.000 mensen en stond daarmee op de zevende plek van het kijkcijferoverzicht.

[caption id=”attachment_1772” align=”alignleft” width=”300”] De jonge Totilas met Jiska van der Akker[/caption]

Er is de afgelopen jaren veel te doen geweest rondom de zwarte dressuurhengst. Na zijn successen met Edward Gal werd ‘Toto’ voor een groot bedrag verkocht naar Duitsland waarna het opvallend stil bleef rond het beroemde paard. Succes bleven uit; dankzij mismanagement, intriges en blessures hield Totilas het niet vol om te presteren op topniveau. Inmiddels blijkt dat er achter de schermen hard is gewerkt door ruiter Matthias Alexander Rath en trainer Sjef Janssen; Totilas maakte recentelijk een ijzersterke comeback. Alle ogen zijn momenteel op deze combinatie gericht en met spanning wacht men de resultaten af van het komende Wereldkampioenschap dressuur, eind deze maand in Frankrijk.

Klik hier om de documentaire terug te kijken.

Bron: Horses/Omroep Max

Meer over de jonge jaren van Totilas lees je hier.


Nog meer genieten van Totilas? Ontvang het boek ‘Totilas the Living Legend’ gratis bij een kwartaalabonnement op De Paardenkrant! Een echt collectors item!