totilas Rath
totilas Rath

‘Totilas is in goede vorm’

Nieuws

Morgenavond is de opening van het Europese Kampioenschap in Aken. En woensdag gaat de dressuur als eerste (van de in totaal vijf disciplines) van start . De Duitse Matthias Alexander Rath schoof aan bij de Duitse televisiezender ZDF. Hij verheugt zich op zijn comeback op een groot kampioenschap met een uitstekend in vorm verkerende Totilas.


Ook de Duitse bondscoach Monica Theodorescu werd geïnterviewd. “Totilas is in goede vorm en Matthias is, net als alle andere ruiters, zeer gefocust. Ons doel is om Europees kampioen te worden, maar dat willen Nederland en Engeland natuurlijk ook.”

Rath, die in voorgaande jaren nog al eens kritiek heeft gehad op zijn manier van trainen met het, in Duitsland verboden, Rollkür-systeem, kreeg hierover wederom een vraag, maar wees alle kritiek van de hand. “Wij trainen niet in het Rollkür-systeem. In onze sport kom je alleen ergens als je samen werkt met je paard als een team en niet als je je paard tegen werkt”, legt Matthias uit.

Woensdag staat het eerste deel van de de landenwedstrijd op het programma en Rath zal er alles aan doen om bij te dragen voor het teamgoud. “Totilas is inmiddels vijftien jaar, maar zijn bewegingen zijn nog steeds fantastisch met een waanzinnige piaffe en passage. Totilas is gewoon Totilas!”

Bekijk hier de televisie uitzending terug.


Op de hoogte blijven van alle ins & outs van het EK, check dan Horses.nl.

Bron: ZDF & Horses