stal
stal

De voordelen van een pensionstal

Nieuws

Je paard aan huis is natuurlijk een droom maar voor veel mensen blijft het daar ook bij. Niet iedereen heeft de luxe om zijn paard(en) bij huis te stallen en een veel mensen kiezen daarom voor een pensionstal. Gelukkig heeft het stallen van je paard op een pensionstal ook genoeg voordelen. HorseChannel zette er een paar op een rij.Voordelen van een pensionstal  • Er is altijd iemand in de buurt die een oogje in het zeil houdt. Als jouw paard op maandagochtend om 11 uur gewond raakt in de wei of ziek wordt op stal, is de kans vrij groot dat er redelijk snel iemand is die dat opmerkt. Handig als jijzelf pas weer ‘s avonds op stal komt.

  • Er zijn altijd mensen die met je mee kunnen denken. Ook al ben je een ervaren paardeneigenaar, je kunt niet altijd alles weten. Soms is het fijn als je iemand om hulp of een mening kunt vragen. Of het nu gaat om iets waar je tegenaan loopt in je training, of twijfels die je hebt over voeding of verzorging.

  • Je hoeft niet per se iedere dag op stal te zijn. Natuurlijk doe je dat het liefst wel, maar als je een weekendje weg wil is dat op een pensionstal niet zo’n probleem. Er wordt daar voor je paard gezorgd als jij eventjes weg bent, zonder dat je daar iemand speciaal voor hoeft te vragen.

  • Er zijn paardenvriendjes genoeg. Naast dat er (bijna) altijd mensen aanwezig zijn, heeft je paard op een pensionstal ook altijd genoeg paardenvriendjes. De meeste paarden worden hier heel gelukkig van, je leest hier meer over de noodzaak van sociaal contact bij paarden.

  • Terwijl je paard vriendjes wordt met die lieve Tinker en stoere vos, heb jij het gezellig met je stalgenoten.

  • Je kunt in de stad (blijven) wonen. Hoewel dit natuurlijk niet voor iedereen aantrekkelijk klinkt, is het voor veel mensen toch een groot voordeel. In de stad kun je geen paard kwijt maar we kunnen ook niet allemaal buitenaf gaan wonen. Een pensionstal biedt vaak uitkomst.


Natuurlijk kleven er ook nadelen aan het stallen van je paard op een pensionstal, zoals de reistijd die je kwijt bent en het feit dat je rekening moet houden met anderen.

Waar heb jij je paard gestald en wat vind je de grootste voor- en nadelen?