151123073_ABFweb
151123073_ABFweb

9 voordelen van de herfst

Nieuws

Ja zonliefhebbers, de zomer is voorbij. Maar wist je dat de herfst eigenlijk een veel fijner seizoen is voor je paard? Kijk maar eens naar onderstaande voordelen. Een ode aan de herfst.1. Weidegang zonder zonnebrand


Als je geluk hebt, kan je paard nog in de wei en hoef je niet meer bang te zijn dat je paard zijn neus of zijn sokken verbrand aan de sterke UV-straling. En nu is het ook niet erg dat er geen schaduw van een boom of schuilstal op de wei is. Helaas valt de schemer steeds vroeger in.

2. Ideaal trainingsweer


Het weer is vaak aangenaam zacht. Heerlijk om te trainen. Je paard voelt zich bij deze herfsttemperaturen vaak het beste en is wel in voor welke training dan ook.

3. Geen of minder vliegen


Is het je al opgevallen? De vliegen zijn weg! Nou ja, op een paar na dan, maar geen hele zwermen met lastpakken meer. Nou ja, ’s morgens en ’s avonds kunnen er wel flink wat muggen zitten

4. De mooiste bosrit


Heb je al gekeken naar de kleuren van de bomen? Ideaal voor een bosrit. Je kijkt je ogen uit. En dan weet je het: de mooiste bosritten maak je in de herfst.

5. De bakbodem is perfect


Je hoeft de bak niet meer te sproeien nu de zon deze niet meer dagelijks in een woestijn veranderd. En een ander voordeel: hij ligt er daardoor ook ideaal bij. Geen zware losse bodem meer, maar perfect van structuur en vochtigheid

6. Vaak windstil


Geen felle zon meer, maar vaak is het in de herfst ook windstil. Daardoor is je paard misschien minder schrikachtig. Ideaal om te gaan rijden. Tenzij hij natuurlijk bang is voor vallende blaadjes.

7. Minder waterverbruik


In het zachte herfstweer zal je paard misschien minder gauw gaan zweten en drinkt hij minder. Je hoeft dus niet zo snel het zweet eraf te spuiten. Als je dan ook nog eens kijkt naar het feit dat je de bak minder hoeft te sproeien zie je je waterverbruik sterk afnemen in de herfst. Beter voor de portemonnee of het milieu. Het is maar net hoe je het bekijkt.

8. Gezondere hoeven


Doordat de bodem in de wei en de bak weer vochtiger zijn, zie je ook de hoeven van je paard minder brokkelen en scheuren. De vochthuishouding van de hoeven wordt automatisch weer beter op peil gehouden. Nadeel: als de wei echt te nat is na een paar dagen regen heb je eerder kans dat je ijzers eraf liggen door de zuigende bodem.

9. Scheerseizoen


Als je je paard wil scheren is de herfst het ideale scheerseizoen. Doordat de temperatuur nog niet zover daalt, kan je paard rustig wennen aan zijn nieuwe situatie met geschoren vacht. En droomde je al die tijd al van een mooi patroontje op de vacht van je paard? Nu wordt dat het mooist, doordat zijn vachtharen waarschijnlijk nog niet zo lang zijn als wanneer je wacht tot het winter is.

Ken jij nog meer voordelen van de herfst?


Bron: Bitmagazine.nl naar een idee van Horse and Hound