Cover-Bit-223
Cover-Bit-223

Lees Bit 223

Nieuws

Bit 223 ligt vanaf vrijdag 30 januari in de winkel. Benieuwd naar de inhoud? Lees alvast de editorial van eindredacteur Linde Oortveld.


“Snel, blader door naar achteren.” Mijn zus Merel heeft Bit vast en ik gris het tijdschrift bijna uit haar handen. “Welke manege staat er dit keer in? Hebben ze mooie pony’s en hoe is de les?” Ik weet ’t nog goed. Mijn vader en tante hadden destijds Manege de Liemers en iedere maand duimden we dat onze stal een keer werd getest. Hoe cool zou het zijn, wij in de Manegetest van Bit? Of mijn vader daar ook op stond te wachten, weet ik niet. Wij hadden toch niets te vrezen? Tenminste, niet volgens de berekening die we er zelf op loslieten!

Dit moet rond 1999 zijn geweest, want de eerste jaren bestond de Manegetest nog niet. Ik beken het eerlijk, ik ben geen lezer van het allereerste uur. In 1995 was ik namelijk pas negen jaar. Een paar jaar later kwam daar toch het abonnement waar we zo om hadden gezeurd. En geloof me, mijn zus en ik spelden het tijdschrift van achter naar voren.

Van klein paardenmeisje tot eindredacteur van Bit. Bijzonder om dit jubileum mee te maken. Het is namelijk twintig jaar geleden dat Mario Broekhuis Bit oprichtte. En dit heugelijke feit moet gevierd worden. Hoe? Met taart natuurlijk! We riepen de eerste (paarden)taartbakwedstrijd in het leven. Bit-lezers doken massaal de keuken in. We ontvingen foto’s van mooie, grappige en bijzondere creaties. Geweldig, wat een kunstwerken! Mijn beide opa’s waren bakker, maar ik heb het ‘bakkersbloed’ duidelijk niet geërfd en kom niet verder dan een eenvoudig paardenkoekje… Diep respect dus. Drie lezers werden uitgenodigd voor de finale bij Dressuurstal van Baalen. Hoe dat afliep? Je leest het op pagina 43.

In deze extra dikke Bit vind je ook de nieuwe rubriek ‘Een uit duizenden’. Els zet Henriëtte, de instructrice van haar dochter, in het zonnetje. Want volgens haar ‘zou iedereen een Henriëtte moeten hebben’. Ken jij ook iemand die veel voor jou betekent? En die jou altijd helpt bij jouw favoriete hobby? Geef hem of haar op via bit@eisma.nl. Wie weet staan jullie binnenkort in Bit!

Veel leesplezier!

PS: Vanwege het 20-jarige jubileum gaan we met een nieuwe serie terug in de tijd. Jos Lansink stond in het allereerste nummer van Bit. Hoog tijd voor een bezoekje met dezelfde vragen als toen!

In Bit 223 lees je onder andere over buitenrijden in België, winterwonderland met Lipizzaners, correct aan de teugel rijden, Bit-bakwedstrijd, de karperrug. Mischa Koot demonstreert de L2-proef en nog veel meer.. Mis ‘m niet. Bit 223 verschijnt 30 januari in de winkel. Je kunt ‘m ook online kopen.