BIt 233 site
BIt 233 site

Nieuwe editie Bit, vanaf 5 februari te koop

Nieuws

De eerste editie van 2016 ligt vanaf vrijdag 5 februari in de winkel! Benieuwd naar Bit 233? Lees alvast de editorial van eindredacteur Linde Peters-Oortveld.


Zondagmorgen. In alle rust galoppeert mijn vader met paard nummer een door de binnenbak. Ik poets alvast paard nummer twee en neem daarna een kijkje in de binnenbak. Tijd om een parcoursje te bouwen. Van rijden komt het door mijn zwangerschap niet meer. Ik ben tegenwoordig groom, chef zadelkamer, instructrice en parcoursbouwer. Mijn vader is daarentegen drukker dan een gemiddelde 63-jarige. Hij rijdt zijn eigen paard Doortje, mijn merrie Fay en maakt de jonge Holly ook nog zadelmak.

Al zolang ik mij kan herinneren delen we in onze familie de liefde voor paarden. Met mijn vader ben ik overal geweest. We bezochten grote evenementen zoals het EK in Aken, de Wereldruiterspelen in Normandië en hengstenkeuringen in binnen- en buitenland. Vroeger met de pony’s om vijf uur ’s ochtends naar de cross? Geen probleem. Trainingen door heel Nederland? De vrachtwagen werd gestart. En ook die ene keer op kerstavond, toen we met autopech drie uur later aan het kerstdiner zaten. Alles kan. Door de jaren heen is er niets veranderd. Nog steeds gaan we samen naar concoursen, lessen en evenementen.

Ik heb met veel plezier het interview van Sanne en Leon Thijssen op pagina 8 gelezen. Zo herkenbaar! Ze hebben hetzelfde karakter, dezelfde manier van rijden en houden van hete bloedpaarden. Leon kijkt thuis over de schouder van zijn dochter mee. En net zoals bij ons, is het niet altijd koek en ei. Zo probeer ik thuis ook dingen uit waarvan mijn vader zegt: ‘Ik zou het anders doen’. En net zoals Sanne kom ik er na een paar weken achter dat vaders meestal toch gelijk hebben. Zo’n vader met tig jaar ervaring op de teller, weet meestal toch wel waar hij het over heeft…

Op die zondagmorgen sta ik glimlachend te kijken. Zie hem eens genieten van zijn fokproduct Fay. Die grote glimlach na de sprong is onbetaalbaar. Het gaat helemaal niet om oranje strikken, grote bekers of winstpunten. Samen genieten van de paardensport, dat is het mooiste wat er is. Ik hoop dat we dat samen nog jaren mogen doen. Op zulke vaders moet je zuinig zijn!

In Bit 233 lees je over onder meer over Sanne en Leon Thijssen, de nieuwe dressuurproeven, de horsenality’s van Linda Parelli, NHB Deurne en het rechtrichten van de ruiter. Ook gaan we crossen met Alice Naber-Lozeman! Deze editie ligt vanaf vrijdag 5 februari in de winkel. Je kunt Bit ook online lezen, sluit hier een abonnement af.