101020575_ABFweb
101020575_ABFweb

Luchtopnames leiden niet naar paardenbeul

Nieuws

Luchtopnames van de politie hebben niet geleid naar de dader van de reeks paardenmishandelingen in het noorden van het land. De politie doet al sinds vorig jaar augustus onderzoek naar de mishandelde paarden. In de hoop op meer informatie besloot de politie beelden vanuit de lucht te maken.


Rond de jaarwisseling zijn vanuit helikopters alle plekken in Groningen, Friesland en Drenthe gefotografeerd, waar paarden het slachtoffer zijn geworden van de paardenbeul. Deze luchtopnames hebben niet geleid tot nieuwe aanwijzingen of informatie.

De afgelopen maanden heeft een onderzoeksteam de beelden van weilanden en stallen uitgebreid bekeken. Dit heeft niets opgeleverd. Het rechercheteam is opgeheven, maar de dierenpolitie gaat door met het onderzoek. In Noord-Nederland zijn 24 meldingen van het mishandelen van paarden onderzocht. In veertien gevallen was het paard zelf gewond geraakt in het weiland of de stal of had hij een schop gekregen van een ander paard. De overige tien dieren hadden allemaal snijwonden bij de vagina. Een getuigenoproep leverde honderden tips op. De politie heeft met 25 mensen gesproken, maar zij hadden niets met de zaak te maken.

Dit jaar zijn tot nu toe twee paarden de dupe geworden van de dierenbeul: in Eext en in Zwartemeer. Als het nodig is, wordt de recherche bij deze onderzoeken betrokken. Het team blijft standby voor nieuwe gevallen.

Bron: RTVNoord