staart
staart

Paardenbeul komt twee keer op dezelfde plek

Nieuws

Het paard dat afgelopen week is mishandeld in Paterswolde, is een merrie van 32 jaar, vertelt eigenaresse Annemarie Quarles aan RTV Drenthe. ”In de wei waar onze oudste paarden staan, is bij de oudste merrie van 32 een paardenbeul geweest. Die heeft een snee in de vagina en naast de vagina gemaakt.”


De mishandelde merrie heeft nog steeds pijn. “Ze krijgt nog pijnstillers. Je merkt het nog aan haar. Ze is wantrouwig. Maar goed, ook dit zal wel weer in orde komen. Welke gek doet dit?”

Tweede keer


Het is niet voor het eerst dat de paardenbeul toeslaat in Paterswolde. “Het is al de tweede keer. Vorig jaar september is een merrie van 31 te pakken genomen. Op exact dezelfde manier en in dezelfde wei”, vertelt Quarles. ”We hadden eerst nog zoiets van: we zijn er vanaf. Hier is-ie geweest. Maar hij komt nu kennelijk gewoon nog een keer op dezelfde plek. Hij pakt weer de oudste merrie uit de groep en mishandelt haar. Onvoorstelbaar.”

Trauma


De merrie die vorig jaar is mishandeld, is er inmiddels weer bovenop. “Die voelt zich prima. Wij hebben er misschien nog wel meer een trauma aan over gehouden, dan zij”, vertelt de eigenaresse.

Annemarie Quarles denkt niet dat de mishandelaar met de auto kwam. “Dat valt echt op hier. Je kan hier wel makkelijk met de fiets komen, zonder dat het opvalt.”

Extra mensen


De politie onderzoekt de nieuwe mishandeling en heeft extra mensen op de zaak gezet. Op dit moment heeft de politie nog geen verdachte op het oog.

De politie heeft nog wel tips voor paardeneigenaren: “Mensen die de paarden in hun eigen stal of op hun erf hebben staan: zet er camerabeveiliging op. Voor mensen die de dieren in het weiland hebben staan, is dat wat moeilijker. Daarom vragen we mensen die erlangs rijden goed op te letten.”

De politiewoordvoerder raadt mensen aan om verdachte situaties te melden. “Noteer het kenteken van de auto en het signalement van de verdachte.”



Bron: RTV Drenthe