liefde
liefde

Dingen die je moet weten voordat je aan paardrijden begint

Nieuws

Terwijl sommige van ons niet eens meer weten hoe hun eerste keer op het paard was - we weten alleen dat we sindsdien niet meer zijn afgestapt -, zijn er toch nog genoeg mensen die het genot van paardrijden nu pas voor de eerste keer ontdekken. Horse and Hound noemt een paar dingen die je snel genoeg leert...


1. Je vindt overal hooi en paardenhaar. Hoevaak je je kleren ook uitklopt en uitwast, er is altijd nog een restje voer of pluk haar te vinden. Je kleren zullen snel niet meer fijn voelen zonder de bekende kriebels op je armen.

2. “Ze moet haar achterbeen wat meer optillen”, wordt een volkomen acceptabele zin om te zeggen wanneer iemand hordes loopt. Ja, paardenlingo wordt een deel van je dagelijks leven en dat zal het altijd blijven.

3. Zo worden discussies over sporen en zweepjes ook zo gewoon, dat je verbaast bent als iemand aan je vraagt of jij het nieuwe E.L. James boek schrijft. En als mensen het over 50 Shades of Grey hebben, vraag jij je welke tint grijs hun ros is, want die van jou is een appelschimmel...

4. Je vrienden gaan winkelen voor de laatste modetrends, maar in jouw ogen zijn die echt niet geschikt voor op stal. Daarnaast droeg jij al jodhpurs voordat ze in de mode kwamen, wat jou de aanvoerder van de modekudde maakt.

5. Het komt er op neer dat je straks meer geld uitgeeft aan een perfect paar rijlaarzen, jodhpurs of zelfs paardensnoepjes, dan aan je eigen alledaagse boodschappen. Ach, dan maak je maar hutspot van de wortelen die over zijn...

6. Om 8 uur opstaan in het weekend kost niet langer moeite. Waarom zou je lui in bed blijven liggen als je ook de hele dag op stal kunt doorbengen met de beste vriend die je ooit zult hebben?

7. Wortels en appels in huis zijn niet langer tussendoortjes voor jou. Het zou echt zonde zijn als je op zou eten! En een apple a day will keep the vet away!

8. Je zult snel je favoriete discipline ontdekken en hem tot in de eeuwigheid verdedigen. Of je nu een dressuurdiva, springruiter of stoere eventer wordt, het is de beste discipline die er is. Geen discussie mogelijk.

9. Leren paardrijden zal de beste keuze zijn die je ooit hebt gemaakt en je weet niet wat je zou moeten zonder je vierbenige vriend. Al zou je dan waarschijnlijk veel meer geld hebben om uit te geven... ;-)

Bron: Horse and Hound