160128163_ABFweb
160128163_ABFweb

9 Dingen die je moet weten als je begint met paardrijden

Nieuws

Iedereen heeft ooit een begin moeten maken met paardrijden, en er zijn een aantal dingen die je best had willen weten voordat je begon. Deze negen punten waren misschien wel handig!1. Je bent een beginner


Leren paardrijden en het leren omgaan met paarden vergt nou eenmaal veel tijd. Dus wees niet bang jezelf een beginner te noemen, op die manier kunnen mensen je helpen en zul je alleen maar sneller leren.

2. Je leert iets van elk paard


Krijg je de kans op veel verschillende paarden te rijden? Vooral doen! Van elk paard leer je iets anders, misschien heeft een paard een moeilijke gang en kun je jouw zit verbeteren. Of misschien is hij lastig met het hoofdstel op doen, dan leer je daar weer wat handige trucjes voor.

3. Zoek een goede instructeur


Niets is zo belangrijk als een goede instructeur. Let bij het zoeken van een instructeur ook vooral op iemand die bij jouw persoonlijkheid past. Wanneer jullie persoonlijkheden te veel botsen, vind je paardrijden misschien al snel niet leuk meer.

4. Zoek ‘paardenvrienden’


Ga op zoek naar nieuwe vrienden die al bekend zijn in de paardenwereld. Dat kan goed op maneges of verenigingen. Deze nieuwe vrienden kunnen je helpen als je iets niet weet. Daarnaast kun je ook gewoon een hoop van ze leren door naar ze te kijken, hoe pakken zij een bepaald probleem aan?

5. Zet door


Heb je in een korte tijd veel geleerd, maar lijkt het nu stil te liggen? Gewoon door gaan! Het maakt niet uit dat je niveau even stil ligt, binnenkort komen er weer nieuwe dingen voorbij waarvan je hoop leert.

6. Spierpijn


Er zijn niet veel sporten waarbij je je lichaam op de zelfde manier gebruikt als bij paardrijden. Bereid je dus voor op spierpijn, vooral die binnenbeenspieren!

7. Kijk, lees en doe


Kijk veel naar andere ruiters, je kunt hier een hoop van leren. Daarnaast zijn er online ontelbare artikelen te vinden over alles wat je maar wilt weten. Heb je deze twee dingen gedaan? Breng ze dan vooral in de praktijk! Paardrijden bestaat nou eenmaal uit veel oefenen.

8. Zelfvertrouwen


Zelfvertrouwen is altijd een goed iets, maar laat het niet de overhand nemen. Laat je niet verleiden dingen te doen waar je nog niet klaar voor bent. Verleg je grenzen, maar met mate.

9. Kijk naar je paard


Je paard kan jou het beste vertellen wat er aan de hand is, kijk dus goed naar wat je paard aangeeft. Veel dingen zullen in het begin niet opvallen, maar hoe meer je met paarden om gaat hoe beter je hier in wordt.

Bron: Horse Listening