lachen
lachen

Wat je moet weten voor je begint met paardrijden

Nieuws

De meeste Bit-lezers zijn honderd procent paardengek. Maar er zijn ook genoeg mensen die Hoe begin ik met paardrijden? intikken op Google. Speciaal voor deze mensen tien dingen je écht moet weten voordat je eraan begint... ;-)1. Je nagels zullen altijd vies zijn


Of ja nagels... welke nagels eigenlijk? Begeef je je tussen de paarden dan breken ze om de haverklap af en zit er altijd wat viezigheid onder. Wat je eraan kunt doen? Knippen of bijten. Of je lakt ze gewoon zwart, dan valt het niet meer op.

2. Je handen zullen nooit meer zacht zijn


Ze voelen als een combinatie tussen schuurpapier en leer dat niet verzorgd is. Er zit altijd wel een wondje, blaar of splinter. Als je je voorstelt aan mensen ga je aan de hand van de handen raden wat voor werk ze doen.

3. Al je geld gaat naar je paard


En dan ook echt ál je geld. Tussen hoefsmidbezoekjes, de dierenarts, stalgeld, hooi, wegenbelasting voor je trekauto en supplementen in heb je nog net tijd om je spaarrekening vaarwel te zwaaien.

4. Vakantie is voor jou een schone stal


Geen all-inclusive meer in Mexico, waar je nippend van je cocktail de zon onder ziet gaan. Je hebt geluk als je tijd hebt om een koud biertje te drinken tussen werk- en staltijd in.

5. Al je relaties hebben met paarden te maken


Je vrienden die je voor de paarden had raken steeds meer op afstand, want jij hebt het altijd maar over die pony. Daarnaast stink je altijd naar paardenzweet en poep, dus alleen de allersterkste relaties overleven.

6. Je leert overal te plassen


Zoals: in de stal, in de trailer, in dat ene bosje op de hei terwijl je paard zenuwachtig rondjes om je heen drentelt... Je bovenbeen spieren ontwikkelen zich als een gek door alle squats die jij maakt in de stal. Als jij het type bent dat zeven lagen toiletpapier op de bril van een openbaar toilet legt is paarden houden waarschijnlijk niks voor jou.

7. Je kleren zijn permanent uitgerust met twee accessoires: hooi en paardenhaar


Hoe fijn wol of fleece ook is, je leert al snel dat je het niet moet dragen op stal. Je krijgt haar in je mond en stro in je haar. Daarnaast verandert je auto in een soort mini-stal op wielen.

8. Voor kerst vraag je geen Gucci of Michael Kors meer


Je bent nu mega blij met een vrachtwagenlading hooi in de schuur.

9. Je krijgt spierballen


Oké dit is misschien helemaal niet zo erg. Maar van al het uitmesten en hooi sjouwen krijg je dus flinke armen en dat bespaart je weer geld op de sportschool. Bespaar je tenminste nog ergens geld ;-) .

10. Eens in de tien jaar breek je een teen


Je voeten zien er niet meer uit in slippers. Maar ja, dat is een kleine prijs die je betaalt om jezelf paardenmens te noemen...

Bron: Horse Nation