rijles
rijles

10 Dingen die je moet weten als je weer begint met paardrijden

Nieuws

Het kan voorkomen dat je, om wat voor reden dan ook, een tijdje gestopt bent met paardrijden. Inmiddels heb je weer veel tijd en zin om weer te gaan rijden. Als je na een lange tijd weer begint met paardrijden, zijn dit tien dingen die je zeker moet onthouden.1. Paardengeur


De geur van een paard blijft nou eenmaal om je heen hangen. Soms zelfs na het douchen. Dit hoort er nou eenmaal bij.

2. Oefening baart kunst


Verwacht niet dat je gelijk weer op je oude niveau bent. Je zult weer even moeten oefenen, maar als je volhoudt kom je zeker weer snel terug op dit oude top niveau!

3. Clinics


Misschien ging je vroeger graag naar ponykamp, maar ben je daar inmiddels te oud voor geworden. Ga op zoek naar leuke clinics om aan mee te doen. Een ponykamp voor één dag ;) .

4. Laat de negatieve gedachte achter je


Als je na een tijdje ook weer begint met wedstrijden rijden, ga je jezelf misschien vergelijken met andere ruiters. Dit kan een hoop negatieve gedachte oproepen. Doe dit vooral niet en onthoudt waarom je weer bent begonnen met paardrijden.

5. Manege kinderen


Wanneer je weer begint met rijden, kun je dit natuurlijk weer oppakken op een manege. Er is dan wel een kans dat je af en toe een les rijdt met een aantal kinderen. Soms moet je even wat gegiechel aanhoren, maar ze kunnen je wel alles vertellen over elk manegepaard of pony.

6. Knuffels


Je mag je paard zoveel knuffels en kusjes geven als je wilt. In dit opzicht is er niets veranderd met vroeger.

7. Leren


Het zal je verbazen dat er altijd wat te leren valt. Zeker als je een hele tijd weg bent geweest uit de stallen.

8. Nieuwe vrienden


Opnieuw beginnen met paardrijden levert je vaak weer een hoop nieuwe vrienden op. Je ontmoet nieuwe mensen op de manege, de pensionstal of op wedstrijden.

9. Duur


Ook dit is helaas nog niet veranderd, paardrijden is en blijft een dure hobby...

10. Je kunt gaan wanneer je wilt


Toen je klein was bracht je vader of moeder je waarschijnlijk op zaterdagochtend naar de manege, om je aan het eind van de middag weer op te halen. Soms wilde je wel eerder naar huis, maar je ouders bleven niet heen en weer rijden. Goed nieuws, nu kun je gaan en staan waar je wilt! Wil je de hele dag op stal blijven? Dan blijf je de hele dag op stal. Wil je stiekem gewoon naar huis omdat je moe bent? Dan ga je gewoon naar huis ;) .

Bron: Horse Network