verharen haar hoef foto arnd
verharen haar hoef foto arnd

10 redenen waarom je collega’s weten dat je paardrijdt

Nieuws

Misschien denk je dat je voorliefde voor paarden totaal niet opvalt bij je collega’s. Je hebt het er nooit over hoe je uitkijkt naar de zomervacht van je Shetlander, laat staan over hoe ontzettend vies zijn stal was vanochtend. Helaas ben je niet zo subtiel over je hobby als dat je denkt…
  1. Want wees eerlijk. De achtergrond van je bureaublad is een foto van je oude pony. Soms als je de computer aan het einde van je werkdag uitzet, glijdt er een traan over je wang. Je mist hem nog steeds.

  2. Af en toe krijg je een opmerking van een collega wat die groene vlek op de mouw van je blouse doet. Natuurlijk heb je zelf ook géén idee.

  3. Maandagochtend ben je nooit op tijd op het werk. En misschien kom je wel pas in de middag aanzetten. Het hele weekend op stal spenderen is echt vermoeiend.

  4. Je vindt overal hooi of paardenhaar terug. Ook al is het niet op je stalkleding.

  5. Waarschijnlijk heb je de neiging om met je tong te klikken of ‘braaf’ te zeggen als de printer het voor de verandering wél in een keer doet.

  6. En hoe je het ook probeert te verdoezelen met Chanel N˚5, het geurtje ‘Eau de Stal’ zal altijd blijven hangen.

  7. De laatste tijd zijn stalschoenen in de mode. Dan kan je dus prima je jodphurs aan naar werk, toch? Niemand die doorheeft dat ze niet uit de schoenenwinkel komen.

  8. Stiekem ben je naast de spreadsheets van werk ook bezig met het uitrekenen hoeveel je deze maand nou aan de dierenarts kwijt was en of die hoefsmid nou wel moet komen of toch volgende week.

  9. Een goede haardag ken je niet. Zo’n cap is ook helemaal niet bevorderlijk voor je kapsel en aangezien je hem dagelijks op hebt, maakt het ook niet echt meer uit. Dan maar een pony met een gekke slag erin.

  10. Je hebt je al een paar keer ziek gemeld bij je baas. Niet omdat je zelf ziek was natuurlijk, maar je paard wel. Dat telt toch ook? ;-)


Bron: Horse & Hound