Neu Kaetwin, Pferd und Junge schlafen nach dem Reitunterricht
Neu Kaetwin, Pferd und Junge schlafen nach dem Reitunterricht

Tien dingen die je moet weten voordat je een pony voor je kind koopt

Nieuws

Je kind zeurt al járen om een pony en je staat op het punt om voor zijn/haar bambioogjes te zwichten. Het zou goed zijn om wat verantwoordelijkheid te krijgen en iets te hebben waar je kind voor moet zorgen. Maar ben je goed voorbereid? Horse and Hound noemt tien dingen die je moet weten voordat je de eerste pony voor je kind koopt.
  1. Dit gesprek moet je met je kind voeren voordat de pony komt: “Een eigen pony is een grote verantwoordelijkheid! Je moet weten dat ik niks ga doen om te helpen. Je moet de stal zelf uitmesten en hem zelf poetsen!” Je weet vast al dat dat een leugen is, toch?

  2. Wen er met dat in gedachten ook maar vast aan dat je collega’s vaak zullen snuiven en zich afvragen waar die ‘geur’ toch vandaan komt, omdat je kind zich heeft verslapen en jij voor het werken snel de stal van ponylief uit moest mesten.

  3. Pony’s zijn duur. Als je al een paard hebt ben je vast al bekend met het leven op brood met kaas voor een week lang om die dure dierenartsrekening te betalen. Als je nog geen paard hebt... bereid je dan maar voor op een kleine schok. Je denkt misschien dat je overal rekening mee hebt gehouden, van hoefijzers tot een verzekering, maar zorg er altijd voor dat je een potje hebt voor noodgevallen.

  4. Wen er ook maar vast aan dat je taxichauffeur wordt. Je leven gaat bestaan uit het ophalen en afzetten van je kind naar stal en wedstrijden. Tussendoor zit je vooral veel stil, dus investeer in een goede thermosfles.

  5. Als je geen trailer hebt, zal je kind erop staan dat je er een koopt. Hoe moet hij anders naar de wedstrijden? Je zult gaan kijken naar het huren van een trailer en naar wanneer je hem nodig hebt en tot de conclusie komen dat het goedkoper is als je er gewoon een koopt. Zie punt 3: pony’s zijn duur.

  6. Je maakt kennis met het unieke ras dat de Ponyclub-moeder heet. Misschien word je er zelf een. Of het nu aanmoedigen langs de kant is, discussiëren over verloren punten met de jury of het voorschut zetten van je kind door te gaan huilen van geluk als hij derde wordt in de eier-lepelrace, je leven draait om de Ponyclub. En stiekem houd je ervan!

  7. Je kind zal er vast een keer afvallen. Misschien wel heel erg vaak. En je moet er rustig onder blijven. Als je je kind liever omwikkelt in bubbeltjesplastic: koop dan geen pony.

  8. Je huis zal worden overspoeld met paardenspullen. Hoofdstellen aan de kapstok, modderige laarzen in de keuken en stinksokken door de hele badkamer. Als je een crèmekleurig tapijt hebt kun je het beter nu vast vervangen voor een houten vloer.

  9. Wanneer je dochter veertien wordt zullen de posters van Valegro aan haar muur worden vervangen door foto’s van Harry van One Direction en wordt ze chagrijnig en hormonaal. Ze heeft wellicht minder interesse in haar pony en meer in de buurjongen met zijn skateboard. Geen paniek. We gaan allemaal door die fase en de pony wint het uiteindelijk. Houd gewoon nog even vol.

  10. Je bent aan iets begonnen waarmee je nu nog kunt stoppen. Je kunt nog terug! Je denkt nu dat het alleen een Shetlander van een meter is, maar je kind groeit daar al vlug uit dus voor je het weet moet er een grotere pony komen. En als je dan nog even geduld hebt bestaat de kans dat hij een eventer wordt en er een Duits gefokt toppaard van 20.000 euro moet worden gekocht. Misschien moet je maar gewoon een hele collectie My Little Ponies kopen.


Bron: Horse and Hound