Anky
Anky

Achtste Olympische Spelen voor Anky?

Nieuws

Anky van Grunsven vertelde gisteren op een mediadag van de KNHS dat ze een deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro volgend jaar niet uitsluit. “Drie maanden voor de Spelen van Londen zei ik ook nog dat ik niet zou rijden. Het kan gaan kriebelen”, aldus de winnares van drie gouden Olympische medailles.


Als de 47-jarige Van Grunsven mee zou doen in Rio, dan zou ze de pas negenjarige zoon van Painted Black, IPS Bon Bravour willen rijden. “Het kan voordelig zijn tegenover de jury om met een relatief onbekend paard te rijden. Met Salinero reed ik in Londen niet minder goed dan in Peking, maar ik scoorde lager omdat het een vertrouwde combinatie was. Oneerlijk? Ja, dat is het zeker. Daarom zeg ik tegen mijn kinderen dat ze moeten gaan springen in plaats van dressuur rijden. Of een andere sport, ook prima.”

Anky heeft haar besluit nog niet genomen: “Veel mensen om me heen zeggen dat ik ervoor moet gaan. Zelf voel ik dat nog niet. Het leven van nu bevalt me goed. Ik coach in Erp veel talentvolle ruiters, van wie er ook een paar kans maken op ‘Rio’. Daarnaast heb ik tijd voor mijn twee kinderen, die ik tijdens mijn carrière te weinig had. Op zondag uitslapen of wat leuks doen en niet altijd de drukte en stress van wedstrijden, dat vind ik heerlijk. Tegelijkertijd ken ik mezelf. Drie maanden voor de Spelen van Londen zei ik ook nog dat ik niet zou rijden. Het kan gaan kriebelen.”

Bron: Horses/AD