deodoro
deodoro

Eventers testen rijbanen voor Olympische Spelen in Rio

Nieuws

De rijbanen van het Olympic Equestrian Centre in het sportpark Deodoro, die het toneel zullen vormen voor de Olympische Spelen in 2016, zullen volgende maand getest worden door eventingruiters. Dit zal gebeuren door middel van een competitie op 2*-niveau.


De competitie zal van start gaan op 6 augustus en maakt onderdeel uit van het evenement Aquece Rio (’Warm Up Rio’), waarbij alle locaties voor de verschillende olympische sporten zullen worden getest. Voor dit testevenement reizen vertegenwoordigers van 16 landelijke federaties af naar Brazilië, waaronder sporters en ambtenaren.

Niet alleen de rijbanen zelf zullen getest worden, ook het scoresysteem, de tijdmeting en de tribunes zullen grondig bekeken worden. Daarnaast worden ook de trainingsbanen, stallen en zelfs dopingcontroles uitvoerig getest. Het enige aspect dat in augustus nog niet onder de loep wordt genomen, is het aankomst-  en vertrekproces voor de paarden; aan de competitie zullen alleen Braziliaanse combinaties meedoen.

Algemeen manager van de testevenementen voor de Olympische Spelen Delphine Moulin geeft aan dat de competitie wellicht nog niet helemaal vlekkeloos zal verlopen. “De naam ‘Aquece Rio’ zegt het al: het is een warming-up voor de daadwerkelijke spelen. De atleten en het publiek moeten begrijpen dat dit een generale repetitie is om de Spelen volgend jaar zo goed mogelijk te laten verlopen.”

Er komen ongeveer 7000 atleten naar Deodoro om de faciliteiten uit te proberen. Dit zullen niet alleen ruiters zijn: het sportpark zal ook worden gebruikt voor sporten als hockey, rugby en de pentathlon.

Bron: Horsetalk