Afbeelding

Verkiezing Hippisch Instructeur / Docent van het Jaar is weer van start!

Training

Voor de zesde keer organiseert Stichting Hippische Innovatieve Projecten (HIP) de verkiezing van de Hippische Instructeur / Docent van het Jaar. Instructeurs en docenten staan aan de basis van goed en verantwoord paardrijden; Stichting HIP vindt dat dit vakmanschap erkenning verdient.

Deskundige en inspirerende hippische docenten en instructeurs zijn van essentieel belang voor onze sector. Het is immers de basis van kwaliteit van de paardensport. De winnaars van de vorige edities, waaronder Solvej Rob en Roos Dyson, inspireerden andere instructeurs en docenten om zich voortdurend te blijven bekwamen en ontwikkelen. Veel ruiters en amazones plukken hier de vruchten van.

Wie kan deelnemen?

Elke hippische instructeur, trainer of docent die gecertificeerd is door een, door de overheid erkende, MBO of HBO opleiding of bij een KNHS/ORUN (niveau 3) erkende opleiding heeft, kan hieraan deel nemen.

Hoe is de beoordeling?

Bij de beoordeling van de kandidaten houdt de jury rekening met de omstandigheden in de diverse deelsectoren van de paardensector. De jury bestaat uit: Johan Folmer - voormalig teamleider Onderwijszaken Aeres MBO,  Hester Bransen - ruiter, instructeur, docent en voormalig winnaar van de verkiezing, Luc Steeghs - springruiter/trainer en voormalig KNHS bondscoach jeugd.

Winnaar

De winnaar ontvangt de ‘HIP Award’, alsmede een bedrag ad € 1.000, dat in overleg met Stichting HIP kan worden besteed aan een vervolg opleiding, stage of andere activiteit die ten goede komt aan de kennisverbreding of persoonlijke ontwikkeling van de winnende docent/instructeur.

Meer informatie of aanmelden

Een docent en/of instructeur kan zichzelf aanmelden voor de verkiezing óf door iemand voorgedragen worden. Aanmelden kan via: https://stichting-hip.nl/verkiezingen/