Olympische Spelen
Olympische Spelen

Wel of geen paarden op de Olympische Spelen?

Nieuws

Horses bracht gisteren een bericht naar buiten waarin stond dat de de Olympische paardensportdisciplines volgend jaar niet in gastland Brazilië verreden zouden kunnen worden. Dit als gevolg van de uitspraken van Luiz Roberto Guigni, voorzitter van de Braziliaanse hippische bond, over de ingewikkelde invoerrechten voor paarden in Brazilië.


Directeur Topsport van de KNHS, Maarten van der Heijden, heeft daaropvolgend direct contact gezocht met FEI-president Ingmar de Vos en de president van de FEI laat weten dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de im- en exportregelingen voor de paarden bijtijds zullen worden vastgesteld en goedgekeurd.

“We werken al geruime tijd met Rio2016, de Braziliaanse en Rio autoriteiten en het Braziliaanse Ministerie van Agricultuur om het gezondheidscertificaat en protocol goedgekeurd te krijgen, waarop de voorwaarden voor het importeren en exporteren van de paarden duidelijk gedefinieerd worden. Dit proces heeft al veel tijd gekost en is nog altijd niet rond. Dit zorgt voor vertraging in de planning en de voorbereidingen van de paarden die in actie komen tijdens de Olympische Spelen.

De voorzitter van de Braziliaanse Hippische Federatie, Luiz Robert Giugni heeft ons al die tijd gesteund en we waarderen zijn moeite om ons te helpen.

Eerder deze week hebben we er weer over gesproken en ik verwacht dat het ministerie van Agricultuur het certificaat snel afrondt, zodat we verder kunnen met de voorbereidingen voor de Olympische Spelen. We hebben er alle vertrouwen in dat onze paarden naar Rio mogen reizen om deel te nemen aan de Spelen en kijken uit naar succesvolle hippische disciplines in Deodoro, volgend jaar,” aldus de reactie van De Vos.

Bron: Persbericht / Horses