Alisa Aarniomäki act Horse Event 2017
Alisa Aarniomäki act Horse Event 2017

Stokpaardrijden op Horse Event

Nieuws
De organisatie van Horse Event voegt dit jaar een nieuwe discipline toe aan het programma: Hobbyhorsing. Hobbyhorsing is de Engelse term voor stokpaardrijden en wordt door duizenden tieners in Finland, Zweden, Duitsland en Frankrijk beoefend.

Omdat Finland de kroon spant met zo’n 10.000 hobbyhorse riders heeft Horse Event de bekendste Finse stokpaardamazone, de twintigjarige Alisa Aarniomäki uitgenodigd om samen met vier collega’s in Nederland een demonstratie te geven. In Finland is een echte hobbyhorsing competitie, dus officiële wedstrijden tot op nationaal niveau. Er is onderscheid in zowel dressuur- als springwedstrijden. Dat betekent dat fanatieke stokpaardrijders dressuuroefeningen van het hoogste niveau nabootsen, en over hindernissen springen van soms wel anderhalve meter. Net zoals reguliere paardensportbeoefenaars vinden ook veel hobbyhorse riders het leuk om een buitenrit te maken, door het bos of over het strand.

Nieuwste trend


Het stokpaardrijden kenmerkt zich door veel gezelligheid en acceptatie. Maar er is ook veel verzet voor het feit dat de meiden iets doen waar fantasie voor nodig is. Alisa Aarniomäki beoefent haar hobby al tien jaar. Ze werd ermee gepest, maar ging ermee door en maakte er ook geen geheim van op haar social media. Tijdens een demonstratie vorig jaar in de Finse hoofdstad Helsinki riepen honderden deelnemers op om hobbyhorsing niet meer belachelijk te maken. In Finland staat hobbyhorsing voor zelfvertrouwen, mogen zijn wie je bent en het overwinnen van hindernissen. “Op Horse Event laten we jaarlijks de nieuwste trends op het gebied van paardensport zien. Ook hobbyhorsing valt daaronder. Net zoals dat we dit jaar een YouTube Piste introduceren, waar bekende vloggers demonstraties kunnen geven”, beargumenteert organisator Gijs Bartels zijn keuze voor hobbyhorsing.

Nieuwsgierig?


De demonstraties van hobbyhorsing zijn op vrijdag 8 september om 14.10 uur en 16.15 uur, zaterdag 9 september om 12.15 uur en 19.00 uur en zondag 10 september om 10.35 uur en 16.35 uur in de Bit Piste.