Hoketsu
Hoketsu

Oudste olympische dressuurruiter in de race voor Rio

Nieuws

De 74-jarige Japanse dressuurruiter Hiroshi Hoketsu is van plan deel te nemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Als Hoketsu zich weet te kwalificeren, worden deze Spelen de vierde Olympiade van zijn carrière.


In 1964 deed Hoketsu voor het eerst mee aan de Olympische Spelen in Tokio, toen nog als springruiter. Ruim veertig jaar later, in 2008, verscheen hij in de dressuurring van de Spelen in Peking. Zowel in Peking als vier jaar later in Londen  was de Japanner de oudste atleet op de Spelen.

Ten tijde van zijn deelname aan de Spelen van 2012 in Londen durfde Hoketsu nog niet te hopen op een ticket naar Rio. “Ik wil het wel, maar het is erg moeilijk een paard te vinden dat me naar Brazilië kan brengen”, vertelde hij tegen de Britse krant The Guardian. “Het paard dat ik op dit moment heb, is er dan te oud voor.” De Hannoveraanse merrie Whisper, met wie Hoketsu eerder op de Spelen verscheen, werd in 2013 ingeslapen vanwege een ernstige hoefblessure.

In mei en juni worden de selecties voor het Japanse dressuurteam verreden. Naast Hoketsu strijden nog tien andere combinaties om één van de vier plekken in het team.

Bron: The Big Story