bandages wit detail benen
bandages wit detail benen

Gehandicapte man probeert alle olympische sporten

Nieuws

De 55 jarige John Willis is geboren zonder onderarmen en -benen, maar dat houdt hem niet tegen. Hij wil alle olympische en paralympische sporten geprobeerd hebben voor het einde van de Spelen in Rio dit jaar. Ook paardrijden hoort hier natuurlijk bij.


Met zijn Road2Rio challenge wil John geld inzamelen voor het goede doel Power2Inspire. Tot nu toe heeft hij al dertien sporten uitgeprobeerd waaronder: triatlon, tafeltennis, tennis, hockey, badminton, basketbal en handbal. Bij een aantal van deze sporten maakte hij gebruik van armprotheses.

Dressuur


“Tot nu toe is paardrijden de grootste uitdaging. Samen met het springen van een drie meter hoge duikplank”, vertelt John aan Horse & Hound. John volgt op dit moment lessen en hoopt eind juni een paradressuur proef te kunnen rijden. “Het was zowel mentaal als fysiek een uitdaging om te beginnen met paardrijden. Vooral het opstappen is erg lastig. Ik maak gebruik van een opstap blok, maar deze zijn natuurlijk niet gemaakt voor mensen zonder onderbenen. Ik ga met mijn buik op het zadel liggen en duw mijn rechterbeen er vervolgens overheen. Iedere keer gaat het iets makkelijker”, legt John uit.

Goede doel


John hoopt uiteindelijk 50.000 pond in te zamelen voor Power2Inspire, een organisatie die sporten voor iedereen mogelijk maakt. Wil je meer weten over John zijn challenge en inzamelingsactie kijk dan hier.

Bron: Horse & Hound