Afbeelding

Word jij het Horses.nl springtalent van 2015?

Nieuws

Ben jij springruiter en wil je kans maken op de titel Horses.nl Talent van het jaar? Geef je dan snel op voor de Horses.nl Talentendagen tijdens Outdoor Gelderland! De selectie wordt verreden op woensdag 1 juli en de finale op zondag 5 juli, vlak voor de Grote Prijs van Outdoor Gelderland!


Deelname
De Horses Talentendag is een talentenjacht voor springruiters en amazones vanaf 12 jaar. Je kan zowel starten in de categorie pony’s als paarden. Voorwaarden zijn wel dat je bij de pony’s minimaal L geklasseerd bent. Val je onder de categorie paarden, dan dien je minimaal 5 winstpunten te hebben in de klasse B. De Talentendag bestaat uit vier verschillende onderdelen. Drie onderdelen doe je samen met je paard of pony. Het vierde onderdeel staat in het teken van je eigen fitheid.

Onderdelen
1. Dressuurmatig loswerken
Als je hebt losgereden kom je naar de ring voor het eerste onderdeel. Hier wordt beoordeeld hoe jij samen met je paard dressuurmatig te werk gaat. Onderdelen als houding, zit, hulpen, eerlijk omgaan met je paard etc. worden hier door dressuuramazone Adelinde Cornelissen beoordeeld.

2. Rijvaardigheid inspringen
Na het eerste onderdeel ga je naar de volgende piste waar een aantal trainingsitems geplaatst zijn, zodat de de jury kan zien hoe de technische kwaliteiten van jou en je paard ontwikkeld zijn. Onderdelen kunnen bijvoorbeeld zijn:
• Twee grondbalken waar je moeten schakelen tussen 3 en 5 galopsprongen
• Vier grondbalken in een kruis je een volte overheen galoppeert
• In-uitjes
• Kruisjes op een volte, die je links- en rechtsom moet springen, deze onderdelen worden door springruiters beoordeeld en zij zullen tips meegeven voor in het parcours

3. Parcours springen
Bij dit onderdeel spring je een parcours. Dit wordt ook weer beoordeeld en telt dus ook mee voor de einduitslag.

4. Capaciteitentest
Je eigen fitheid is minstens zo belangrijk als de fitheid van je paard. Daarom zul je naast het rijden nog gaan werken aan je eigen fitheid onder leiding van de coaches van het Adelinde Training Center. Ademhaling, Focus en Balans zijn hierbij erg belangrijke onderdelen. Deze score telt ook mee voor de einduitslag.

Geef je snel op via www.horses.nl/horses-talentendag!


[caption id=”attachment_40404” align=”aligncenter” width=”600”] De winnaar van vorig jaar.[/caption]

 
Afbeelding
Adelinde Cornelissen - onderdeel 1
Outdoor Gelderland 2014 - © Luifoto.nl
Outdoor Gelderland 2014 - © Luifoto.nl
Outdoor Gelderland 2014 - © Luifoto.nl