knuffelen
knuffelen

Wat voor paardeneigenaar ben jij?

Nieuws

Er zijn verschillende soorten ouders, verschillende soorten hondeneigenaren, verschillende soorten katteneigenaren. En er zijn verschillende soorten paardeneigenaren. Horse Channel somt een lijstje op, welke ben jij?


Misschien herken je jezelf in een van deze types, of misschien heb je een eigen stijl. Er is in ieder geval geen verkeerde manier om paardeneigenaar te zijn. De verschillen maken de paardenwereld zo uniek en speciaal (en lastig te begrijpen voor het niet-paardenmens!).

‘Mijn paard is een dier’


Dit type paardeneigenaar houdt van dieren, maar dieren hebben hun plek. Voeren uit de hand hoeft niet en het paard heeft ook geen drie verschillende halsters nodig. Een paard heeft voedsel, een schuilplaats, water en beweging nodig om een gezond en positief leven te leiden. Je houdt ervan je paard in zijn element te zien: grazend in de weide en af en toe een rondje rennend om te spelen met zijn vriendjes.

‘Mijn paard is een investering’


Dit type paardeneigenaar wil zien dat zijn dier succes heeft in de discipline waar hij of zij voor gefokt en voor opgeleid is. Je zorgt ervoor dat je paard getraind wordt door de beste trainers en ruiters zodat hij de beste atleet wordt die hij kan zijn.

‘Mijn paard is mijn beste vriend en deel van de familie’


Dit type paardeneigenaar houdt van zijn paard en betrekt hem bij kerstkaarten, viert zijn verjaardag en verwent hem met zoveel knuffels en wortels als mogelijk. Je praat over je paard alsof hij een persoon is. Je vertaalt zijn gedachten en meningen en je kunt niet wachten om je vrienden mee naar stal te nemen om hem te ontmoeten. En je weet dat hij ook niet kan wachten: dat betekent namelijk meer knuffels en lekkers!

‘Mijn paard is een trainingspartner’


Deze paardeneigenaar vindt paardrijden een leuke manier om te bewegen. Het is zowel goed voor paard als ruiter, jullie blijven beide in vorm! Je hebt misschien geen wedstrijdambities en houdt van het poetsen van je paard, maar het rijden is wat jou elke keer weer naar stal lokt.

‘Mijn paard is mijn teammaat’


Dit type paardeneigenaar is competitief. Of je nu aan eventing, endurance, reining, dressuur of springen doet, je paard is deal van een team. Tijdens lange wachttijden tijdens wedstrijden en lange ritten naar wedstrijdplaatsen blijven jij en je paard bij elkaar. Zonder die adrenaline rush zou jullie relatie echt wat missen.

Bron: Horse Channel