dik
dik

Paardeneigenaren meer bewust van overgewicht

Nieuws

Een groot Brits onderzoek naar paardengezondheid concludeert dat onze paarden nog steeds te dik zijn, schrijft Horsetalk. Een kwart van de paarden in Groot-Brittannië is te dik, een stijging van 37 procent ten opzichte van vorig jaar. Om paardeneigenaren te helpen is nu een online tool ontwikkeld.


Steeds meer paardeneigenaren houden het gewicht van hun paard in de gaten. “Het probleem wordt tegenwoordig wel herkend”, zegt Clare Barfoot, manager van paardengezondheidsorganisatie Spillers. 96 procent van de paardeneigenaren houdt het gewicht van zijn paard inmiddels in de gaten. De hoeveelheid krachtvoer wordt verminderd, er wordt strookbegrazing toegepast, hooi wordt geweekt en paarden worden op een kale weide gezet. Vijf procent van de paardeneigenaren in het onderzoek grijpt naar een graaskorf.

Het bedrijf komt met twee online tools om paardengewicht te bepalen, die zowel op de smartphone als de tablet te gebruiken zijn.

Elk jaar wordt een groot onderzoek gehouden onder paardeneigenaren in Groot-Brittannië. De resultaten worden gebruikt om middelen te ontwikkelen die ten goede komen van de gezondheid van paarden in het land.

Klik hier voor de tool. 

Bron: Horsetalk