flemen
flemen

Schuldig! 7 Gedachten die paardeneigenaren stiekem hebben

Nieuws

Als we aan paardeneigenaren denken, denken we aan sportieve mensen die door weer en wind naar stal gaan, voor zonsopgang bij hun paard zijn alvorens naar werk te rijden en aan die personen die het hele weekend op een modderig wedstrijdterrein lopen. Maar zelfs de grootste enthousiastelingen maken zich af en toe schuldig aan trucjes om het leven iets makkelijker te maken. Hier zijn zeven dingen die wij paardeneigenaren af en toe denken, ook al willen we het niet toegeven.


1. Fijn, zomer. Het favoriete seizoen van de paardeneigenaar. We kunnen wat langer uitslapen omdat we weten dat we niet naar stal hoeven te haasten om alles op tijd af te krijgen. In de winter heb je namelijk nét altijd wat meer werk, denk alleen al aan de stal uitmesten. Was het maar altijd zomer!

2. Weet je nog dat je op ponykamp précies leerde hoe je moet poetsen? Waar alle borstels voor waren en in welke volgorde je ze moet gebruiken? Nou, soms is het erg aantrekkelijk om even te doen alsof we dat niet meer weten (en gewoon even een borstel over de plek van het zadel heen te halen).

3. Dekens zijn erg handig om paarden schoon te houden. Natuurlijk niet wanneer het warm is of ze oncomfortabel zijn! Maar, ja, wel in andere gevallen.

4. Lederdoekjes zijn de beste uitvinding ooit!

5. Je paard wassen is niet goed voor de natuurlijke oliën in de vacht van je paard. En daarom moet je dat ook voorkomen, tenzij het echt, écht nodig is. Bijvoorbeeld wanneer hij net in de poep heeft gerold en je hem net in de trailer wilde zetten voor een dressuurwedstrijd.

6. Het is van levensbelang dat je een goede vriend(in) hebt die kan knotten. Voed deze vriendschap met flessen wijn, kopjes thee en eindeloze complimenten en andere goede dingen. Zij of hij zal je behoeden voor zere vingers, verschrikkelijk vroege ochtenden op wedstrijddagen en gefrustreerde kreten.

7. Soms vraag je je instructeur je paard voor jou te rijden. Niet omdat het écht nodig is, maar omdat het goed voelt om eens een ander het werk te zien doen...

Bron: Horse and Hound