paardenmarkt
paardenmarkt

Paardenmarkt zonder paarden

Nieuws

Een paardenmarkt zonder paarden? In Loenen gaat hij er echt komen, schrijft Omroep Gelderland. Daar zullen geen paarden worden toegelaten op de jaarlijkse pony’s- en paardenjaarmarkt.


Na 24 edities van de drukbezochte Loenense pony’s- en paardenjaarmarkt zou het evenement eigenlijk dit jaar worden stopgezet. Dit vanwege de hoge veiligheidseisen die de gemeente, brandweer en politie stelden. Het bestuur zag daarop geen mogelijkheden om het evenement nog door te zetten.

Totdat één van de oprichters, Ap Gorsseling, een aantal bestuurders om zich heen verzamelde en in overleg met de gemeente Apeldoorn een kans zag om de paardenmarkt weer nieuw leven in te blazen. Al zal de markt wel een vernieuwde versie zijn met een vernieuwde naam. “Dat uitgerekend de 25ste editie, door diverse oorzaken, in het water dreigde te vallen konden wij niet over onze kant laten gaan”, zo vertelt Gorsseling. Daarom gaat het evenement, op de eerste maandag van augustus, ‘gewoon’ door.

‘De Loen’se Moandag’


De Loen’se Moandag, zoals het evenement nu gaat heten, zal wel verplaatst worden van café ‘Den Eikenboom’ naar verenigingsgebouw ‘De Brink’. Daar zal ook de ponymarkt plaatsvinden. Er zullen ook alleen pony’s worden toegelaten. Geen paarden en andere viervoeters. Wat wel blijft zijn de terrassen met live-muziek en de kofferbakmarkt. Al zal de kofferbakmarkt ook verplaatst worden naar het sportveld bij ‘De Tweede Stee.’

Bron: Omroep Gelderland