paardenmarkt
paardenmarkt

Minder paarden op de Roldermarkt

Nieuws

Er zijn minder paarden naar de Roldermarkt gekomen dan gedacht. Tienus Berkepies van de organisatie laat aan RTV Drenthe weten dat de aanvoer is bijgesteld van 73 naar 49 paarden.


Misschien vonden de weergoden het genoeg na de vele buien van de afgelopen dagen. Door de regen veranderde het markt- en festivalterrein in Rolde gisteren in een grote modderpoel. Maandadg werd in allerijl een grote hoeveelheid houtsnippers op het terrein gestort, waardoor de festiviteiten kunnen doorgaan. “Het zou het weer kunnen zijn”, denkt Berkepies. “Vorig jaar ging het rap omhoog van ongeveer veertig paarden naar 73 dieren.”

“Ik had nog een bult snippers achter het huis liggen. Een paar jaar geleden hebben we ook houtsnippers gebruikt toen een evenement in het water dreigde te vallen. De snippers nemen vocht op en vormen een goede ondergrond”, zegt Berkepies.

Een teleurstelling voor de organisatie van de paardenmarkt in Rolde? “Ach, het ene jaar zit het mee, het andere jaar zit het tegen”, aldus Berkepies. “Het is maar een getal.”

Bron: RTV Drenthe