Horse Event, Tineke Bartels, Imke Schellekens-Bartels
Horse Event, Tineke Bartels, Imke Schellekens-Bartels

Tineke en Imke over vrije tijd

Nieuws

Welk beroep zouden stalgenoten Adelinde Cornelissen en Wout-Jan van der Schans hebben als ze geen topruiters waren geworden? En wat leert Bram Chardon van zijn vader IJsbrand en andersom? Iedere maand kletsen we met een bekend duo uit de paardenwereld over hun carrière, karakter en vrije tijd. Deze maand: moeder en dochter Tineke Bartels en Imke Schellekens-Bartels over hun hobby’s, vrienden en drukke agenda’s.


[row][six]


Naam: Tineke Bartels
Is: Amazone en instructrice
Discipline: Dressuur
Geeft: Familie en vrienden voorrang


[/six][six]


Naam: Imke Schellekens-Bartels
Is: Amazone en instructrice
Discipline: Dressuur
Heeft: Meer hobby’s dan tijd




[/six][/row]

Zien/spreken jullie elkaar veel buiten de paarden om?


[row]
[six]

Ja, zeker als we met de familie bij elkaar komen of bijvoorbeeld gezellig met z’n allen op vakantie gaan. Of als we bij elkaar gaan eten, of elkaar zomaar ergens op het erf tegenkomen. Wij wonen daar allemaal bij elkaar dus dat kan ook niet anders.


[/six]
[six]

Ja, eigenlijk heel vaak. We gaan regelmatig samen eten met de hele familie. Mijn man Joep kookt dan vaak, dat kan hij zo goed. En we zijn laatst bijvoorbeeld ook samen naar het theater geweest, erg leuk!

[/six]
[/row]
[hr]

Als je niet met de paarden bezig bent, wat doe je dan het liefst?


[row]
[six]

Oei, ik heb eigenlijk niet zo veel andere hobby’s, behalve de paarden. Mijn honden misschien? Ja, die zou je wel mijn hobby kunnen noemen. Ik ben gek op ze!

[/six]
[six]

Ik vind fotograferen heel leuk! Ik kijk ook graag een goede film in de bioscoop en lekker eten met mijn vriendin Muis is ook een van mijn hobby’s. Verder houd ik erg van lezen en vind ik het heerlijk om met de hond te wandelen.

[/six]
[/row]
[hr]
[row]

Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom?


[row]
[six]

Zuid Afrika is echt mijn favoriete bestemming. Het is een prachtig land en dan die wildparken met heerlijke lodges... Geweldig! Maar ook de binnenlanden vond ik prachtig, waar we verschillende projecten hebben bezocht in het kader van Wild Life Conservation voor bijvoorbeeld cheetah’s, de Afrikaanse wilde honden, rhino’s en olifanten.


[/six]
[six]

Ik vind Costa Rica een geweldige bestemming. Dat is, qua natuur, echt het mooiste land waar ik ooit geweest ben. Ik vond het ook zo gaaf om daar te fotograferen, het is er prachtig!

[/six]
[/row]
[hr]
[row]

Heb je ook veel niet-paardenvrienden/kennissen?


[row]
[six]

Mijn familie en bijvoorbeeld onze buren zijn een groot deel van de mensen die ik vaak zie buiten de paarden om. Maar ook vrienden van Joep, die wielrennen als hobby hebben. En ook mensen die ik heb leren kennen via andere sporten. Wij zijn erg geïnteresseerd in allerlei andere sporten dan de paardensport, met name topsport.


[/six]
[six]

Ja, die heb ik wel, maar die ken ik voornamelijk via mijn man Joep. Zijn vrienden van school bijvoorbeeld, dat zijn geen paardenmensen. Maar die zijn ook heel leuk! ;)

[/six]
[/row]

[hr]
[row]

Hoe maak je tijd vrij voor familie/vrienden als je iedere dag zo druk bent met de paarden?


[row]
[six]

Ik moet wel echt in mijn agenda strepen, anders komt het er niet van. Mijn familie en een paar vrienden hebben voorrang. En ik ga iedere week naar mijn 95-jarige moeder. Dat vind ik belangrijk en daar maak ik tijd voor. 


[/six]
[six]

Natuurlijk ben ik druk en is het soms lastig om alles te kunnen doen wat ik wil doen, maar dat is een kwestie van plannen! Dat gaat meestal best goed.

[/six]
[/row]
tineke
imke