Horse Event, Tineke Bartels, Imke Schellekens-Bartels
Horse Event, Tineke Bartels, Imke Schellekens-Bartels

Tineke en Imke over sport en carrière

Nieuws

Welk beroep zouden stalgenoten Adelinde Cornelissen en Wout-Jan van der Schans hebben als ze geen topruiters waren geworden? En wat leert Bram Chardon van zijn vader IJsbrand en andersom? Iedere maand kletsen we met een bekend duo uit de paardenwereld over hun carrière, karakter en vrije tijd. Deze maand: moeder en dochter Tineke Bartels en Imke Schellekens-Bartels over hun training, liefde voor paarden en successen.


[row][six]


Naam: Tineke Bartels
Is: Amazone en instructrice
Discipline: Dressuur
Is: Gek op alle disciplines van de paardensport


[/six][six]


Naam: Imke Schellekens-Bartels
Is: Amazone en instructrice
Discipline: Dressuur
Zat: Al voor haar geboorte op een paard en draagt nu zelf een baby in haar buik
[/six][/row]

Hoe oud was je toen voor je het eerst op een paard zat en waar komt de liefde voor paarden vandaan?


[row]
[six]

Ik was vier jaar toen mijn vader mij voor het eerst op een paard zette. Hij was amateur springruiter en een superliefhebber van paarden. Hij heeft dat aan mij doorgegeven.


[/six]
[six]

Ik zat in mijn moeders buik al op het paard! En ik was twee toen ik voor het eerst van een paard viel. Waar de liefde vandaan komt? Dat lijkt me duidelijk, het zit in mijn genen!

[/six]
[/row]
[hr]

Je bent dagelijks bezig met paarden, wat vind je het allerleukst en wat zou je wel kunnen missen?


[row]
[six]

Het allerleukste vind ik het rijden en trainen van mijn favoriete paarden. Vooral als ik vooruitgang boek en ze losser worden en fijner te rijden zijn. Ik kan echt genieten van een fijne rit! Ik weet niet wat ik wel zou kunnen missen. Misschien zou ik op den duur wel wat minder uren willen maken.


[/six]
[six]

Het rijden blijft het het allerleukst. Maar je komt toch ook wel veel teleurstellingen tegen in een leven met paarden, dat is natuurlijk minder leuk.

[/six]
[/row]
[hr]
[row]

Welke andere discipline zou je wel eens willen proberen en waarom?


[row]
[six]

Ik heb eigenlijk bijna alle disciplines wel gedaan. Springen, eventing, dressuur natuurlijk, maar ook voltige, mennen en ik heb op ren- en reiningpaarden gezeten en ook op Belgische trekpaarden gereden. Ik vind het allemaal even leuk!


[/six]
[six]

Eventing en springen! Eventing heb ik vroeger af en toe wel eens gedaan, springen wel vaker. Ik vond dat ontzettend spannend maar kreeg er ook een enorme adrenalinekick van!

[/six]
[/row]
[hr]
[row]

 Wat is belangrijk in jouw training? Waar ‘hamer’ je op?


[row]
[six]

Ik vind dat je altijd je uiterste best moet doen om je paard te begrijpen, zowel lichamelijk als geestelijk. En weet wat hij kan en hoe hij leert. En dat je daar dan ook naar handelt, zodat hij het graag voor je blijft doen.


[/six]
[six]

Ik vind het vooral belangrijk om consequent te zijn. Wees eerlijk naar je paard en zorg voor voldoende afwisseling, zodat je het leuk houdt voor je paard (en voor jezelf).

[/six]
[/row]

[hr]
[row]

Waar ben je het meest trots op?


[row]
[six]

Het meest trots ben ik op de africhting en successen van onze Grand Prix-paarden zoals Duco, Courage, Barbria, Jazz, Lancet, Sunrise en Toots. Maar zeker ook op ons familiebedrijf, Academy Bartels!


 


[/six]
[six]

De carrière en resultaten die ik met Sunrise behaald heb. Zoals op het EK en de Olympische Spelen, dat vergeet ik nooit.

[/six]
[/row]