Adelinde
Adelinde

Adelinde en Wout-Jan over hun karakters

Nieuws

Welk beroep zouden stalgenoten Adelinde Cornelissen en Wout-Jan van der Schans hebben als ze geen topruiters waren geworden? En wat leert Bram Chardon van zijn vader IJsbrand en andersom? Iedere maand kletsen we met een bekend duo uit de paardenwereld over hun carrière, karakter en vrije tijd. Deze maand: stalgenoten op Landgoed Balkenschoten Adelinde Cornelissen en Wout-Jan van der Schans over hun goede en minder goede eigenschappen en die van de ander.


[row][six]


Naam: Adelinde Cornelissen
Is: Dressuuramazone
Vindt: het lastig om ’nee’ te zeggen


[/six][six]


Naam: Wout-Jan van der Schans
Is: Springruiter
Rijdt: het liefst bloedpaarden met veel pit en de juiste instelling
[/six][/row]

Wat is volgens jou de beste eigenschap van de ander?


[row]
[six]

Zo goed ken ik Wout-Jan niet, maar ik zie dat het een keiharde werker is! Zeker ‘s zomers zie ik hem natuurlijk wel eens bezig met zijn paarden. Hij is heel dressuurmatig bezig en werkt de paarden echt. Iets wat je niet van elke springruiter kan zeggen, denk ik.


[/six]
[six]

Adelinde haar doorzettingsvermogen om naar de top toe te gaan, denk ik. Dat ging met vallen en opstaan. Dan moet je mentaal heel sterk zijn.

[/six]
[/row]
[hr]

Wat kun je zelf nog verbeteren?


[row]
[six]

Ik moet erg werken aan ‘nee’ zeggen. Ik wil graag iedereen helpen en neem daardoor soms wat teveel hooi op mijn vork. Zeker in combinatie met topsport, moet ik bewaken dat ik ook voldoende rust neem. Tjalling, mijn fysieke en mentale coach, zegt dat rust nemen ook training is en gek genoeg kom ik erachter dat ik hem daarin gelijk moet geven!


[/six]
[six]

Dat is best lastig om van jezelf te zeggen, vind ik. Misschien dat ik communicatief nog wat sterker zou kunnen zijn.

[/six]
[/row]
[hr]
[row]

Als je niet professioneel in de paardensport zou werken, wat voor soort werk zou je dan doen?


[row]
[six]

Dan zou ik waarschijnlijk nog voor de klas staan!


[/six]
[six]

Niets met paarden? Dat kan ik me niet voorstellen...  Ik zou het echt niet weten!

[/six]
[/row]
[hr]
[row]

 Welk type paard past het beste bij jou en waarom?


[row]
[six]

Eigenlijk maakt het me niet zo veel uit. Het is juist de uitdaging om het talent in elk paard naar boven te halen. Wel wil ik het gevoel hebben dat de paarden zelf willen. Oftewel: ééntje die je voortdurend moet motiveren om te blijven lopen is niet zo mijn type paard.


[/six]
[six]

Ik heb een grote verscheidenheid aan paarden gehad en kan wel met zowat alle type paarden overweg. Wel heb ik een bloedpaard nodig. Sensibele paarden met nogal wat bloed, die mag ik graag hebben. Een scherp paard met de juiste instelling.

[/six]
[/row]

[hr]
[row]

Ben jij een type dat altijd wil winnen? En als dat niet lukt: Hoe ga je om met teleurstelling?


[row]
[six]

Ik ga ervoor om altijd mijn doelen te halen. Dat kan winnen zijn, maar ik ga ook wel eens met een ander doel op concours. Teleurgesteld ben ik als ik mijn doel niet behaald heb. Dan is het zaak om te evalueren waarom het niet gelukt is en een nieuw plan te maken zodat het de volgende keer zeker lukt!


 


[/six]
[six]

Ja, ik mag graag winnen. Als dat niet lukt moet ik het eventjes verwerken. Dan kijk ik vooral naar wat ik zelf heb laten liggen. Als de concurrentie gewoon beter heeft gereden, dan heb je je er bij neer te leggen.

[/six]
[/row]
WJ
Adelinde
Adelinde