stal
stal

Bit Buzz: Binnenstal maakt gelukkiger

Nieuws

Even lekker lezen in je pauze! Bit brengt dagelijks om 13:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag: van een binnenstal wordt je paard gelukkiger dan van een buitenstal, verlaten westerndorp in de verkoop en tips over hoe je het beste uit je clinic haalt.



Onderzoek


Het is al langer duidelijk dat een paard het liefste 24/7 buiten staat. Helaas is dat niet voor elke paardeneigenaar mogelijk. Geen zorgen: er zijn nog steeds tal van dingen die je kunt doen om het welzijn van je paard op stal te verbeteren. Zo blijkt uit onderzoek dat een paard minder stress heeft in een binnenstal dan in een buitenstal - in tegenstelling tot wat altijd werd gedacht. Lees het hele onderzoek op The Horse.



Nieuws


Geld over? Het bekende cowboydorp ‘El Paso’ in Wuustwezel staat te koop. Jarenlang fungeerde het dorp als recreatiepark waar westernliefhebbers konden genieten van allerhande shows. Het dorp bestaat uit twee saloons, diverse cowboyhuisjes, een kerkje, paardenstallen en een woonhuis en is gelegen op een terrein van ongeveer 7500 m².  P-magazine plaatste foto’s.



Instructie


Mag je binnenkort op clinic? Dan is het natuurlijk van groot belang dat je alles eruit haalt wat erin zit. Een clinic is namelijk de perfecte manier om je paard te laten wennen aan een vreemde omgeving. Horsenation vroeg dressuurinstructrice Morgane Schmidt Gabriel om tips voor je (eerste) clinic.



Welzijn


Volgende week is het weer klaar met het goede weer en zal het flink gaan regenen. Als je voor de vijfde keer in een week vast zit in de modder om je paard te vangen om zijn doorweekte deken te verwisselen, vraag je je af waarom het ook alweer een goed idee was om een paard te kopen. Horse and Hound geeft tips om op het droge te blijven in de regen. Rotweer is namelijk prima te overleven.



Beeld


Catch! Is het een hond of is het een pony? Dat paarden een goed coördinatievermogen hebben laat deze Shetlander zien. Wat een slim dier!






Jag heter Vinnie och är en hund.
Nej, jag bara skojar men kolla mitt nya partytrick. Oj vad jag fick kämpa för att lyckas med det här.


Posted by Bir Aprantinin Zafere Giden Yolu on donderdag 12 november 2015