winter
winter

Bit Buzz: Ben jij klaar voor de winter?

Nieuws

Even lekker lezen in je pauze! Bit brengt dagelijks om 13:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag: Dierenartsen zijn bezorgd over het gebruik van ketamine, een prachtige freestyle reining op de tonen van Frozen en ben jij klaar voor de winter?



Welzijn


De winter staat voor de deur. Het wordt steeds kouder, het regent steeds vaker en het woord ‘sneeuw’ is ondertussen al door de weerman in de mond genomen. Maar zijn jij en je paard klaar voor de winter? Horse Collaborative geeft tips om goed de winter door te komen.



Nieuws


In het Gelderse Buren heeft een eigenaar van twee pony’s een proces verbaal gekregen en een waarschuwing. De Dierenbescherming trof de pony’s tot aan hun knieën aan in de modder en de dieren hebben geen goede schuilplaats. De man is blijkbaar al vaker de fout in gegaan, maar de wet staat het niet toe de man een verbod op het houden van paarden op te leggen. Voor het volledige artikel en foto’s, klik hier.



Welzijn


Dierenartsen over de hele wereld spreken hun bezorgdheid uit over het gebruik van ketamine. Dit middel wordt veel gebruikt door artsen omdat het een verdovend effect heeft bij paarden. De stof wordt echter ook veel gebruikt als recreatieve drug. Er wordt nu gekeken of er wellicht internationale controle moet komen op het gebruik van ketamine. Meer informatie hierover, lees je hier.



Welzijn


Heeft je paard hard gewerkt? Of heeft hij wellicht wat stres. Dan is een goede, zachte stalbodem belangrijk. Volgens Zwitsers onderzoek zorgt een zachte stalbedding ervoor dat je paard sneller en vaker gaat liggen en dit zorgt weer voor een beter herstel na intensieve arbeid of stres. Dus hoe zachter de bodem, hoe beter het is voor je paard. Meer hierover lees je hier.



Beeld


Paarden die dansen op muziek. Het is altijd een plaatje. Vooral als ze de mooiste changementen, appuyementen en pirouettes uitvoeren. Maar een paard kan ook prima dansen op muziek terwijl hij een sliding stop of een spin uitvoert. Laura Sumrall liet dat zien door met haar paard een prachtige freestyle reining neer te zetten op de klanken van de populaire film Frozen. Leuk feitje: hiermee boekte ze ook de overwinning!