Deurne
Deurne

Nieuwe eigenaar voor NHB Deurne

Nieuws

Vanaf augustus 2016 wordt Libéma eigenaar van het hippische complex aan de Bruggenseweg in Deurne, waar op dit moment de Nederlandse Hippische Beroepsopleidingen (NHB) van Helicon Opleidingen nog gehuisvest zijn. Dat maakten Libéma-eigenaar Dirk Lips en Helicon-bestuursvoorzitter Ab Groen vandaag gezamenlijk bekend bij de ondertekening van een overnameovereenkomst.


In november 2013 kondigde Helicon aan te stoppen met NHB Deurne en de opstallen te verkopen. “Helicon hechtte veel belang aan het vinden van een geschikte kandidaat voor overname. Een partij die zorgt voor continuïteit van hippisch onderwijs én voor het verder versterken van de sector in de regio Deurne,” aldus Ab Groen, bestuursvoorzitter van Helicon. “We zijn dan ook blij dat we het stokje in augustus aan het ondernemende Libéma kunnen overdragen.” Inmiddels is de laatste lichting van iets meer dan zestig NHB-leerlingen bezig aan het examenjaar. Begin juli 2016 nemen zij naar verwachting hun diploma in ontvangst.

Combinatie


“Libéma gaat met steun van de provincie Noord-Brabant en de gemeente Deurne op zoek naar instellingen voor publiek en privaat paardgerelateerd onderwijs. Libéma wil onderwijsfaciliteiten aanbieden met verblijfsmogelijkheden in combinatie met sport- en zakelijke activiteiten,”aldus algemeen directeur/eigenaar Dirk Lips. “Met de gemeente Deurne en de provincie is de afspraak gemaakt dat er maximaal drie jaar de tijd is om een goede partij voor publiek en privaat onderwijs te vinden. Nu gaan we het complex alvast gebruiken voor kleinschalige zakelijke activiteiten. Van vergaderingen en bedrijfspresentaties tot kleine congressen. Op termijn is de combinatie van topsport, zakelijke activiteiten en onderwijs mét verblijf hetgeen Deurne onderscheidend zal maken.” In samenwerking met de gemeente houdt Libéma begin 2016 een informatieavond voor buurtbewoners en belangstellenden om hen persoonlijk op de hoogte te stellen. In het voorjaar van 2016 staat er al een vierspanwedstrijd op het programma.

Vertrouwen gemeente en provincie


Wethouder Helm Verhees van de gemeente Deurne is erg blij met de overeenkomst tussen Helicon en Libéma: “Een florerend hippisch centrum in Deurne was een tijd lang uit beeld, maar komt nu weer nadrukkelijk in zicht. Met de ondertekening van deze overeenkomst zetten we een belangrijke stap. Er moet nog veel gebeuren, maar ik heb alle vertrouwen in de toekomst en in Libéma. Zij gaan nu aan de slag met het verder uitwerken van de plannen en het zoeken naar een onderwijsinstelling. Wij zullen hen daarbij waar mogelijk ondersteunen en faciliteren. Waar we ook blij mee zijn, is dat we hier over met de provincie constructief in gesprek zijn. Voor ons is dat een teken dat zij ook vertrouwen hebben in dit plan. En natuurlijk danken we Helicon voor hun jarenlange inzet op hippisch gebied in Deurne.”
deurne
deurne (Large)