saferider03
saferider03

APPuyeren: SafeRider

Nieuws

Ken je de nieuwe rubriek App-uyeren uit Bit al? Journalist Dirk Schoofs bespreekt maandelijks in Bit, het magazine, hippische apps die paardrijden en paarden houden leuker, veiliger of interessanter maken. In Bit 240 (oktober 2016) bespreekt hij de app SafeRider.


SafeRider helpt je niet te verdwalen tijdens bosritten. Daartoe toont de app steeds het beginpunt en de huidige positie op een kaartje. Na de rit lees je de afstand, de gemiddelde en de maximum snelheid. Bovendien kun je in de betaalde versie de afgelegde route bekijken en delen via sociale media.

Er zijn meer apps die helpen je positie te bepalen, maar het bijzondere aan SafeRider is de veiligheidsfunctie. Met één druk op de knop geef je vrienden het signaal dat je in moeilijkheden bent. Daarbij leidt de mobiele app hen naar je locatie. Registreert je smartphone geen beweging meer, dan zal SafeRider in eerste instantie een aantal waarschuwingssignalen laten klinken. Reageert de ruiter daar niet op, omdat hij bijvoorbeeld buiten bewustzijn is, dan gaat er automatisch een alarm met de locatieweergave naar de groep buddy’s.

Vooraf zet de ruiter een aantal mensen in de groep buddy’s die in geval van nood een alarm ontvangen. De zendende partij gebruikt dan de betaalde versie van SafeRider, voor de ontvangers volstaat de gratis editie.

“Ieder jaar belanden 9.900 Nederlanders in het ziekenhuis na een ongeval bij het paardrijden. Het aantal letselgevallen in de ruitersport ligt niet hoger dan in andere sporten, wel zijn ruiterletsels doorgaans ernstiger. Snelle hulp is ontzettend belangrijk. Daarom vind ik SafeRider een must voor iedere ruiter die regelmatig buiten rijdt, én laten we vooral hopen dat je uitsluitend van de locatiebepaling geniet.

Score: ****
(4 van de 5 sterren)


www.saferider.nl
SafeRider Lite (gratis)
SafeRider € 3,99
Android en iOS

+ Het automatisch val-alarm
-  Het vak waarin de kaart wordt weergegeven, is te klein


 

 

 
saferider01
saferider02
saferidericon