Deurne
Deurne

NHB Deurne sluit met 700 betrokkenen

Nieuws

Afgelopen woensdag sloot Helicon de deuren van de Nederlandse Hippische Beroepsopleidingen (NHB) in Deurne. Dit moment ging niet onopgemerkt voorbij, want zo’n 700 oud-medewerkers en oud-leerlingen kwamen naar het complex om te proosten op de afgelopen 47 jaar onderwijs in Deurne.


Op verschillende manieren werden oud-leerlingen en oud-medewerkers benaderd voor de reünie. Via social media, e-mail en post, met flyers bij hippische evenementen en posters bij oud-stagebedrijven werd het evenement vanaf januari dit jaar aangekondigd. Er werd massaal gereageerd, zo’n 700 genodigden meldden zich aan voor het weerzien. De reünie heeft een feestelijk karakter. Ab Groen, bestuursvoorzitter van Helicon zegt daarover: “NHB Deurne was 47 jaar lang een unieke plek om te leren en werken. En we hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe eigenaar Libéma daaraan een mooi vervolg gaat geven, als we op 1 augustus 2016 het stokje overdragen.”

Bijna drie jaar geleden, in november 2013, kondigde Helicon aan te stoppen met NHB Deurne. “Een onvoorstelbaar moeilijke, maar ook onvermijdelijke beslissing, die veel teweeg bracht in onze organisatie en daarbuiten,” licht Ab Groen toe, “toch was onze focus in die storm van reacties heel helder: blijven zorgen voor goed onderwijs, zodat de laatste lichting leerlingen NHB vakbekwaam én tevreden verlaat. Dat dat gelukt is, is natuurlijk in de eerste plaats te danken aan de ervaring en de gedrevenheid van het onderwijsteam in Deurne. Daar zijn we heel trots op.”

Bron: Horses