Mobiele telefoon
Mobiele telefoon

Tip Nicole Werner: Mobiele telefoons en paarden

Nieuws

Elke week krijg je een tip van een deskundige. Deze week is de tip afkomstig van dressuurtrainster Nicole Werner.

[caption width=”293” id=”attachment_54345” align=”alignright”] Nicole Werner[/caption] “Het valt me steeds meer op hoe druk mensen zijn met hun mobiele telefoon, zelfs te paard, of terwijl ze een paard aan de hand hebben, of bijvoorbeeld longeren. Ik zou de mensen graag attenderen op het gevaar maar ook hoe respectloos het is tegenover het paard.
In verhouding brengen de meeste paarden de meeste tijd door in hun box of in de wei. Het gros van de paarden is heel, blij hun baasje te zien komen en genieten van de aandacht van dit baasje. Maar zelfs het in verhouding kleine beetje tijd wat het dier krijgt, moet hij/zij dan ook nog delen met een mobiele telefoon.
Mijn tip aan de mensen die zich aangesproken voelen: laat die telefoon gewoon in je zak zitten zolang je met een paard bezig bent. Gun je paard onvoorwaardelijk de aandacht, waar hij zo naar verlangt. En wat hij/zij ook gewoon verdient.
Verplaats jouw aandacht compleet naar het paard en niet half telefoon, half paard. Mooie bijkomstigheid is, dat het omgaan met een paard, op zich ook nog een stuk veiliger wordt. Als je jezelf volledig op het paard concentreert, zal je meer alert zijn op signalen die je paard geeft. Zoals op geluiden of onverwachte situaties waar het paard op kan reageren.
En ja, ik weet dat veel mensen, zullen zeggen: “Ja maar…..” Ik weet het! We hebben allemaal drukke levens en veel te doen, maar het mooie is, we hebben ook paarden. Daarmee zijn we gezegend. Een rijkdom, naast alle hectiek van het dagelijks leven. Geniet van je dier! En geef hem die onvoorwaardelijke aandacht, zoals de dieren ons hun onvoorwaardelijke liefde geven.”
“Ik wil de pen graag doorgeven aan Benjamin Maljaars.”
nicole werner