Opening
Opening

Bit Mode: Wat draagt Vai Bruntink?

Nieuws

Speciaal voor Bit Mode showen bekende dressuurruiters hun outfits. In drie afleveringen laten we de outfits zien van Theo Hanzon, Vai Bruntink en Dinja van Liere. Wat dragen zij en waarom? Vandaag Vai Bruntink!


Vai is een bekend gezicht in de dressuurwereld, ze start meerdere paarden op hoog niveau en heeft ook al de nodige titels veroverd. Samen met Sjak Laarakkers staat zij aan het hoofd van Stal Laarakkers in het Overijsselse Haarle. Hoe zij haar eigen kledingstijl omschrijft? “Tijdens mijn werk met de paarden is het natuurlijk heel belangrijk dat de kleding prettig zit, maar het moet er ook leuk uitzien. Kleding moet mooi aansluiten en daarnaast kies ik een kleur die mij goed past. In mijn vrije tijd ga ik casual of chique gekleed. Het ligt aan de situatie, maar ik heb dus zeker een aantal mooie jurken in mijn kast hangen”, aldus Vai.

[hr]

Maandag


Op maandag zien we gelijk Vai’s favoriete kleur: blauw. “Ik vind blauw een erg fijne kleur om te dragen, het is neutraal en makkelijk te combineren met andere dingen. Ik vind zwart dan weer te sip worden, maar blauw is juist wel weer vrolijk. Zeker als je het combineert met andere kleur accenten. En daarnaast vind ik zelf dat blauw mij goed staat”, vertelt ze.

[hr]

Dinsdag


Dinsdag verzorgt Vai een clinic, daar hoort natuurlijk nette kleding bij. Op dit soort dagen draagt ze graag de kleding van haar sponsor. Ook vindt ze dat haar kleding op deze dagen er extra verzorgd uit moet zien. “Kleding moet wel netjes zijn voor dat soort gelegenheden. Ik draag graag iets wat aansluitend is en niet te veel toeters en bellen heeft. Ik houd wel van hier en daar wat bling-dingetjes, maar het moet wel chique blijven. En het moet er vooral verzorgd uitzien.”

[hr]

Woensdag


Ook op woensdag wordt er een clinic gegeven, opnieuw een witte rijbroek dus. Onder haar vest draagt ze een thermoshirt. Zo blijft ze lekker warm, maar biedt haar kleding toch voldoende bewegingsvrijheid.

[hr]

Donderdag


Donderdag, tijd voor een gewone trainingsdag. Vai vindt het belangrijk dat haar kleding tijdens het rijden goed ademt en comfortabel is. “Als je aan het rijden bent, ga je toch zweten en je wilt niet de rest van de dag met natte kleding rond lopen, zeker niet in de winter”, aldus Vai.

[hr]

Vrijdag


Ook vrijdag staat in het teken van trainen, dit keer een kleurrijke broek met bling. Ook zien we een mooi paar laklaarzen, hoe belangrijk vindt ze accessoires eigenlijk? Vai legt uit: “Dat is heel belangrijk. Ze maken een outfit compleet wat uitstraling betreft, maar het is ook gewoon een drama als je bijvoorbeeld schoenen hebt die echt niet lekker zitten.”

[hr]

Zaterdag & Zondag


Om de kou te weren zien we opnieuw een thermoshirt. Opvallend, dit keer alleen zwarte kleding. Wat verder deze week opviel, was de vele sponsorkleding. Gaat Vai zelf nog weleens winkelen? “Ik ga graag winkelen, maar ik koop tegenwoordig wel minder kleding vanwege mijn sponsor. Ik krijg de complete zomer- en wintercollecties thuis gestuurd, dus ik ben al van heel veel dingen voorzien. Maar ik koop er vaak nog wel wat dingen bij, dit is dan van veel verschillende merken. Een paardensportwinkel blijft dan ook een gevaarlijke plek, ik zie altijd wel weer iets leuks hangen.”

[hr]

Wat draag jij?


We zijn natuurlijk niet alleen benieuwd naar de kleding van bekende ruiters, maar ook naar die van jou! Deel jouw outfit via instagram met #BitMode en volg ons natuurlijk op @Bitpaarden!
Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Zaterdag & Zondag