Lotje Schoots
Lotje Schoots

Lotje Schoots: ‘Ik ga met laarzen en sporen naar de winkel’

Nieuws

Wat dragen bekende paardensporters wanneer ze niet met hun paarden bezig zijn? Dressuuramazone Lotje Schoots geeft in Bit Mode een kijkje in haar kledingkast. Wat draagt ze in haar vrije tijd?Wit  of zwart?


“Zwart, want dat kleedt af.”

Met of zonder pailletjes?


“Liever met pailletjes.”

Jurk of rok?


“Dan een jurk denk ik, maar ik ben er allebei niet van.”

Lange of korte jurk?


“Als ik moet kiezen, dan een lange jurk.”

Spijkerbroek skinny of los?


“Skinny.” En met gaten? “Nee, zeker zonder gaten.”

Goud of zilver?


“Ik draag niet heel veel sieraden. Af en toe een armband of een ketting, maar geen ringen. Ik vind het wel mooi, maar het doet zo’n zeer op een gegeven moment. Je kunt het hier nog zien.” Ze laat haar ringvinger zien. “Met paarden is het ook gewoon niet handig.”

Rugzak of schoudertas?


“Ik heb liever een schoudertas.”

Sportief of klassiek?


“Sportief.”

Merkkleding of koopjesjagen?


“Ik ga wel echt voor de sale. Als het ook goedkoper kan, dan liever dat! Ik kijk niet echt naar merken, ik kijk gewoon naar wat ik leuk vind. Of dat nou van Pietje Puk of Chanel is.”

Bikini of badpak?


“Bikini.”

Hoge hakken of sneakers?


“Allebei. Ik draag heel veel hoge hakken, maar sneakers zijn praktischer.”

Los of getailleerd?


“Ik vind getailleerd mooier.”

Met of zonder make-up?


“Met.”

Trendsetter of trendvolger?


“Allebei niet echt. Ik doe vooral wat ik zelf leuk vind. Een paar jaar geleden waren er allemaal geruite dingen in, losse tierelantijntjes, een beetje dat hippie-achtige. Dat is echt helemaal niets voor mij. Ik ben meer van de sportieve chique look.”

Praktisch of modieus?


“Praktisch.”

Kraagje of niet?


“Liever zonder kraagje.”

Patroon of effen?


“Effen vind ik prima.”

Lak of mat?


“Lak.”

Col of V-hals?


“Liever een V-hals.”

Bloemetjes of strepen?


“Strepen.”

Panty of legging?


“Legging. Een panty vind ik verschrikkelijk zitten. Het kriebelt en voor je het weet is ‘ie kapot. Eén keer dragen en er zitten drie gaten in.”

Tijger- of zebraprint?


“Tijgerprint.”

 
CV Lotje


Geboortedatum: 20-11-1988


Woonplaats: Abcoude


Discipline: Dressuur


Wedstrijdpaard: Grace of Rose


Wedstrijduitslagen: 2016 derde San Furst Platinum ZZ-L


2016 vijfde La Valencio’s Favorit Z2


2017 tweede Grace of Rose ZZ-LJe hebt dit setje uitgekozen. Waarom?


“Dit setje is van de nieuwe collectie van La Valencio. Ik ben namelijk medebedenker van dat merk en dit jasje is een van mijn favorieten: de kleur is heel mooi, ik houd echt van blauw, en de pailletjes aan de mouwen en de onderkant kun je ervan af halen. Dit is precies de stijl die ik leuk vind: het is chic, maar je kunt er gewoon in werken. Je kunt het echt overal naartoe aan: naar een wedstrijd of als je uit eten gaat.”

Shop je vaak? Online of in de winkels?


“Mijn vriend houdt ontzettend van shoppen, ik denk dat hij één van de weinige mannen is die dat ontzettend leuk vindt. We shoppen wel geregeld, niet zozeer om echt spullen te kopen, maar meer om inspiratie op te doen voor onze eigen collectie. Ik houd niet echt van online shoppen. Ik wil de kleding zien, passen en voelen, voordat ik het koop.”

Wat is je grootste trots in je kledingkast?


“Ik heb laatst een heel leuke bodywarmer gekocht van Guess, wit met een soort nepbont, en leer aan de zijkant. Dat klinkt heel wild, maar dat valt wel mee”, lacht ze.

Wat hangt al een tijdje in je kledingkast, maar draag je eigenlijk niet? Waarom?


“Best wel wat. Blousejes, die vind ik altijd leuk staan bij anderen, maar als ik er zelf één aanheb, dan denk ik: nee. En ook truitjes die wat losser zitten bij de taille en de mouwen. Dat vind ik mezelf echt niet staan. Dan heb ik het gekocht, en dan doe ik het een keer aan, maar dan kijk ik in de spiegel en denk ik: jeetje mina, nee, toch maar iets anders aantrekken.”

Heb je een favoriet merk?


“Ik houd erg van Guess, en van de winkelketen Zara. Daar kijk ik altijd even rond.”

Ga je in je paardrijkleding naar de winkel of kleed je je dan toch even om?


“Ik ga altijd in mijn paardenkleding naar de winkel. De meesten zijn het hier wel gewend van mij. Ik leef eigenlijk in paardenkleding, ik heb bijna nooit gewone kleren aan. En als ik naar het dorp ga, dan is het even vaak tussendoor en om me daarvoor om te kleden… Als ik terugkom, staat het volgende paard al klaar. Dus nee hoor, ik ga gewoon met laarzen aan en sporen om naar de winkel.”

Gooi je kleding makkelijk weg als je het niet meer draagt?


“Nee. Dat vind ik zonde. Maar tegenwoordig breng ik kleding die ik echt nooit meer draag naar van die kledingbakken voor het goede doel. Dat doe ik liever dan echt weggooien, dat is zo zonde! Meestal is het kwalitatief namelijk nog prima.”

Wat is echt een gekke tic op gebied van mode voor jou?


“Lastig! Als ik iets moet noemen: wanneer ik iets fijns vind, bijvoorbeeld een shirtje, dan koop ik datzelfde model meteen in verschillende kleuren. Dan denk ik: dit zit lekker, dus dan sla ik meteen wat in, in plaats van dat ik iets anders pak.”

Bron: Bit Mode, voorjaar./zomer 2018
Lotje Schoots
Lotje Schoots