Sanne Teunisse
Sanne Teunisse

Setjesverslaafd: ‘Op paardenevents moet ik me inhouden’

Nieuws

Geld uitgeven aan matchende setjes voor je paard en jezelf: je kunt het – letterlijk – zo bont maken als je zelf wilt. Waar de een vooral gaat voor neutraal en functioneel houden anderen weer van ‘bling’ en shoppen ze zich suf om hun paard, en zichzelf, te laten opvallen in de ring en daarbuiten. Bit-lezer Sanne Teunisse geeft in Bit Mode een inkijkje in haar verzameling.


“Een poosje geleden was ik ons schuurtje, dat volstond met paardenspullen, aan het opruimen. Ik vroeg aan mijn vader of hij die spullen naar stal wilde brengen. Daar had ik alle dekjes uitgestald, in totaal zo’n dertig, veertig. Mijn vader keek me aan en verklaarde me voor gek. ‘Daar had je een heleboel andere spullen van kunnen kopen.’”

Sanne weet al van jongs af aan dat ze haar geld graag aan setjes uitgeeft. “Het begon allemaal toen ik vrij jong was, op manege Bruin, toen ik nog gewoon op manegepony’s en -paarden reed. We hadden we hier in Den Helder een winkeltje van iemand die ook op de manege lesgaf. Telkens als er een nieuwe collectie kwam, wilde ik even kijken. En dan nam ik ook altijd wat mee. Elke keer een nieuw kleurtje, een nieuw dekje, en daar moesten dan ook peesbeschermers bij, een halster. Ik paste in de lessen zelfs mijn veters op het setje aan.”

Flanders Horse Expo


Inmiddels rijdt Sanne niet meer in manegelessen, maar heeft ze een eigen pony, Max, en twee bijrijdpaarden, Creasure M en Future. “Bij Max vind ik navy blue het mooiste staan. Die kleur draag ik ook vaak op Creasure. Maar ik heb ook net een nieuw setje, roze, en dat staat haar ook echt super leuk. Voor een merrie ben ik nu echt van het roze, en voor Max meer navy blue.”

“Ik ga niet regelmatig naar een winkel, omdat we in Den Helder niet veel hebben. De dichtstbijzijnde winkel is de Epplejeck Heemskerk. Daar plannen we dan echt een dagje voor in. Ik ga wel regelmatig naar paardenevents. Ik ben bijvoorbeeld op Flanders Horse Expo geweest. Daar moest ik me echt inhouden.”

Houten kast


“Op dit moment bewaar ik alles op stal. Ik heb een eigengemaakte houten kast van mijn oom, die is timmerman. Daar kan echt heel veel in. Ik heb er bijvoorbeeld dekjes aan kledinghangers in hangen. Naast mijn kast heb ik een soort rekje gemaakt, daar hangen al mijn dekjes overheen. En dan heb ik nog een grote kist op mijn kast waar ook flink wat spullen inzitten.”

“Als stalgenoten langslopen en mijn kast staat open, noemen ze me echt gekscherend setjesverslaafd. We hebben een heleboel nieuwe meiden op stal en die kijken echt met grote ogen naar mijn verzameling. Dan zeg ik vaak: kijk maar of je wat leuks ziet, misschien verkoop ik het wel. Dit hebben een hoop meiden ook gedaan, wat erg leuk is. Dan zie je die setjes weer voorbij komen op andere paarden. Je maakt er mensen heel blij mee.”
Lees alles over de nieuwste hippische mode in Bit Mode, voorjaar/zomer 2018.

Bron: Bitmagazine.nl
Sanne Teunisse 4