Sanne de Jong
Sanne de Jong

Sanne de Jong: ‘Overal waar ik ruimte heb, ligt kleding’

Nieuws

Wat dragen bekende paardensporters wanneer ze niet met hun paarden bezig zijn? Eventingamazone Sanne de Jong geeft een kijkje in haar kledingkast. Wat draagt ze in haar vrije tijd?Kleur of zwart?


“Daar begin je gelijk met een moeilijke”, lacht Sanne. “Eigenlijk beide. Ik vind zwart meestal mooi en trok tijdens het winkelen vaak naar iets donkers. Maar ondertussen probeer ik voor meer kleur te gaan, voor iets meer opvallend.”

Vest of trui?


“Trui”, zegt Sanne resoluut. “Lekker warm en comfortabel.”

Joggingbroek of spijkerbroek?


“Zeker een joggingbroek als ik ’s avonds in huis zit. Als ik buiten de deur kom altijd een spijkerbroek!” Ze lacht en vult aan: “Ik ga echt alleen met een joggingbroek naar buiten als ik bijvoorbeeld moet voeren, anders niet.”

Sieraden of tassen?


“Sieraden. Ik ben geen tassenmens, ik heb eigenlijk nauwelijks tassen. Ik doe gewoon alles in mijn zakken.”

Sportief of klassiek?


“Dat ligt eraan waar ik heen moet. Als het netjes en klassiek moet, doe ik het. Maar als ik zelf de keuze heb, ga ik voor sportief.”

Merkkleding of koopjesjagen?


“Dat ligt eraan wat ik tegenkom. Ik ga niet op zoek naar specifieke merken. Ik zal niets laten hangen als het bijvoorbeeld geen merk heeft, het maakt mij echt niet uit. Als ik wat leuks zie, pak ik het. Ongeacht het merkje dat erop zit.” En koopjesjagen? “Ik zoek niet bewust naar koopjes, ik kijk gewoon wat er is.”

Bikini of badpak?


“Bikini.”

Sneakers of laarzen?


“Sneakers!”

Los of getailleerd?


“Als ik een lekkere warme trui heb, ga ik voor los. Bij een mooi shirtje of jasje vind ik het wel mooi als er wat model in zit.”

Trendsetter of trendvolger?


“Trendsetter. Ik trek me niet zoveel aan van wat de rest vindt. Ik kijk niet naar wat andere mensen dragen, ik houd niet zo van volgen.”

Praktisch of modieus?


“Praktisch.”

Bodywarmer of jas?


“Op een lekkere zomerdag ga ik het liefst voor een bodywarmer.”

Patroon of effen?


“Effen”, zegt Sanne terwijl ze grinnikend naar het grijs gemêleerde shirt kijkt dat ze momenteel aanheeft. “Zeg ik effen, heb ik dit aan.”

Col of V-hals?


“Op stal een col, maar een V-hals bij een leuk shirtje buiten de paarden.”

Bloemetjes of strepen?


“Strepen.”

Jurk of rok?


“Jurk! Ik draag nooit rokken, ik heb zelfs geen enkele rok. En een jurk draag ik alleen als het verplicht is. Of misschien op vakantie, als het lekker weer is.”

Panty of legging?


“Panty, dat vind ik mooier staan.”

T-shirt met of zonder tekst?


“Dan ga ik voor met tekst! En T-shirt wordt al snel saai zonder opdruk. Het hoeft niet eens tekst te zijn, maar een printje of cartoon maakt het al spannender.”

 

CV Sanne de Jong


Geboortedatum: 17-12-1994


Woonplaats: Aalsmeer


Discipline: Eventing


Wedstrijdpaard: Enjoy


Wedstrijduitslagen: 2015 Le Lion d’Angers vierde plaats


2016 Le Lion d’Angers negentiende plaats


2017 CICO3* Boekelo bronsJe hebt dit setje uitgekozen. Waarom?


“Ik ben voor een shirtje, een jas, spijkerbroek en gympen gegaan. Ik voel me daar fijn in: het is gemakkelijk en het zit lekker!”


Shop je vaak?


“Ik ben niet zo’n shopper”, lacht Sanne. “Ik maak er geen tijd voor. En als ik er een keer tijd voor maak, dan doe ik het niet te lang. Ik heb geen zin om de hele tijd winkel in, winkel uit te gaan. Mijn vriend houdt meer van shoppen dan ik, hij kan eindeloos winkelen. Ik wil ergens naar binnen, pak wat ik nodig heb of leuk vind, en dan weer naar huis.”

Wat is je grootste trots in je kledingkast?


“Ik heb een omslagsjaal voor iets meer uitstraling, die doe ik vaak aan met keuringen en dergelijke. Als het netjes moet zijn. Bijvoorbeeld in combinatie met een blouseje of jasje.”

Ga je in je paardenkleding naar de winkel of kleed je je dan toch even om?


“Verderop in de straat zit een winkel en daar komen alle mensen die hier in de buurt werken, in de tuinbouw bijvoorbeeld. Daar loop ik gewoon in mijn rijbroek naar binnen, zij zijn het wel gewend. Maar als ik naar een winkelcentrum ga, kleed ik me wel eventjes om!”

Gooi je kleding makkelijk weg als je het niet meer draagt?


“Oh nee, ik gooi niet snel kleding weg. Als het niet netjes genoeg meer is, kan ik het altijd nog bij de paarden aan, als ik ga scheren of tijdens rotklusjes. Kleding gaat bij mij alleen weg als het stuk is, of echt te oud.”

Betekent dat dat je een enorme kledingkast hebt? “Nee hoor, mijn kleren liggen gewoon overal in huis. Niet dat het overal los ligt, maar het zit in allerlei kastjes door het hele huis heen. Overal waar ik extra ruimte heb, ligt kleding.”

Bron: Bit Mode, voorjaar/zomer 2018
Sanne de Jong
Sanne de Jong