Setjesverslaafd
Setjesverslaafd

Setjesverslaafd: ‘Waar mijn geld is? Dat staat op stal’

Nieuws

Geld uitgeven aan matchende setjes voor je paard en jezelf: je kunt het – letterlijk – zo bont maken als je zelf wilt. Waar de een vooral gaat voor neutraal en functioneel houden anderen weer van ‘bling’ en shoppen ze zich suf om hun paard, en zichzelf, te laten opvallen in de ring en daarbuiten. Bit-lezer Sharena Luijks geeft in Bit Mode een inkijkje in haar verzameling.
[caption id=”attachment_91582” align=”alignright” width=”200”] Foto: Helena Massa[/caption]

“Al sinds mijn vijftiende vind ik het leuk om dingen te matchen. Toen ik Antoine nog niet had, reed ik paarden van anderen. Toen kon ik het al niet laten spullen te kopen. Nadat ik Antoine kocht, is het alleen maar erger geworden. Het is een hobby. Sommigen kopen veel voor zichzelf, ik koop veel voor mijn paard.”

“Donkerblauw vind ik chic, en dat staat Antoine echt heel mooi. Maar mijn favoriete setje is mijn laatste van Eskadron, een lichtblauwe.” Sharena kiest haar setjes heel bewust uit. “Ik koop een setje echt alleen als ik het heel mooi vind. Als ik twijfel, doe ik het niet. Ik werk hard voor mijn paard. Het is niet zo dat mijn ouders alles voor me betalen en ik er zelf niets voor hoef te doen. Alles wat ik voor mijn paard heb, heb ik zelf betaald. De uitspraak ‘Waar is mijn geld gebleven? Dat staat op stal’ is zeker op mij van toepassing.”

Duitse Instagram


“Ik houd de merken goed in de gaten. Als er een nieuwe collectie is, dan wil ik daar meteen bij zijn. Dus zodra de eerste foto’s verschijnen, kijk ik al meteen welke ik in huis wil halen. Ik kijk ook veel op Duitse Instagrampagina’s. Vaak lopen die voor op Nederland op het gebied van mode.” Sharena koopt ongeveer één setje per maand. “Soms koop ik er geen een, maar soms ook weer twee. “Een setje kost ongeveer honderd euro. Meestal tussen de zestig en de zeventig voor het dekje, twintig voor bandages en dan probeer ik er vaak ergens nog een goedkoop bijpassend shirtje voor mezelf bij te scoren.”

Chic


[caption id=”attachment_91581” align=”alignright” width=”300”] Foto: Precious Photo Moments[/caption]

“Elke week heb ik een stuk of twee sets liggen op stal en daar rij ik dan mee. Ik bandageer alleen als ik veel tijd heb, of als ik een fotoshoot heb. Ik zorg meestal dat alles gewoon klopt qua kleuren. Als mijn stalgenoten me aan zien komen, liggen ze altijd helemaal in een deuk. Zij vinden het zo grappig dat ik altijd helemaal match. Ik probeer het wel altijd chic te houden. Je kunt ook heel ver gaan, en alles in hele rare kleuren doen, maar dat probeer ik te voorkomen.”
Meer over mode lezen, bekijk dan snel de nieuwste Bit Mode!

Bron: Bitmagazine.nl
Sanne Teunisse
Sanne Teunisse 2
Setjesverslaafd
Sharena Luijks 2
Sharena Luijks 3
Sharena Luijks 4