Afbeelding

Mijn paardendroom in... Maryland en Florida, VS

Nieuws

Jeanette Meijer werkte in de zomer van 2014 twee maanden op de dressuurstal van Florence Wetzel in Maryland, Amerika. “Het klikte zo goed tussen mij en dressuuramazone Florence dat ik ook na mijn stageperiode nog een paar keer terug ging. Ik heb ontzettend veel van haar geleerd.”


Jeanette Meijer studeerde Paardenhouderij aan het Groenhorst Barneveld toen een aantal leerlingen uit haar klas uitgenodigd werden om stage te lopen op een dressuurstal in Amerika. “Je moet dat wel zien zitten, om zo ver weg stage te lopen. Bovendien kon je niet je eigen paard meenemen. Mij leek het fantastisch en ik schreef een sollicitatiebrief. Eén andere klasgenoot en ik zijn toen uitgekozen.” Jeanette vloog als groom van een aantal paarden mee naar Amerika. Op de stal van Florence waren Jeanettes taken uiteenlopend: van uitmesten en voeren tot het rijden van de paarden en het bijwonen van lessen. “Het verzorgen van de paarden ging daar iets anders. Korrels in de stal nemen het vocht op, waardoor we drie keer per dag de drollen eruit haalden in plaats van in één keer heel de stal uitmesten. De paarden worden daar ook echt iedere dag gepoetst en daarmee veel preciezer verzorgd.”

Plek in het zadel


Jeanette zadelde de paarden voor Florence maar reedt zelf ook. “Eén van de paarden had ze aan mij toegewezen en mocht ik rijden. Soms reed ik ook drie paarden en sommige dagen geen één. Dat was bijvoorbeeld toen we een dag mee mochten lopen met de dierenarts. Dan reed mijn klasgenoot ook mijn paard of andersom.” Wat het rijden betreft heeft Jeanette veel van Florence geleerd. “Ze was streng en perfectionistisch: ik heb van haar écht goed leren rijden. Het was alsof ik daarvoor altijd achterstevoren op mijn paard zat en nu eindelijk mijn plek in het zadel heb gevonden.”

Florida


In november 2014 ging Jeanette terug naar deze dressuurstal. “In eerste instantie was dat nog lastig te regelen omdat ik niet twee keer naar dezelfde stal mocht. Maar dit keer zouden we één van de twee maanden in Florida verblijven met de paarden en zodoende mocht ik opnieuw naar Florence Wetzel.” Jeanette en Florence overwinterden in Florida en vierden dus ook de kerst in een tropische omgeving. “Dat was wel een gekke ervaring. Normaal zit je in de kou, nu hadden we een kerstboom met allemaal cadeautjes en was het gewoon warm buiten.” Ook het werken met de paarden was in Florida anders dan in Maryland. “In de middag waren we vrij want dan was het gewoon te warm om iets te doen. We werkten dus in de ochtend en in de avond. We zaten vlakbij het strand en gingen daar minstens drie keer per week naartoe, dat was genieten.”

[caption id=”attachment_57298” align=”alignright” width=”224”] Jeanette en Florence[/caption]

Vriendschap


Afgelopen zomer vertrok Jeanette voor een derde keer naar Amerika om Florence te helpen. “Ook na mijn tweede stageperiode hielden we contact. Ik vroeg haar of ik in de zomervakantie weer mocht komen werken op de stal. In die periode besloot Florence dat zij permanent in Florida wilde blijven. Ik heb haar daarom vorig jaar geholpen met verhuizen.” Jeanette heeft een geweldige tijd beleefd en veel geleerd. “De vriendschap tussen mij en Florence is heel bijzonder: ze heeft me erg geholpen op het gebied van zelfvertrouwen en openheid naar elkaar. Op dit moment ben ik bezig met de afronding van mijn studie, maar aankomende winter wil ik weer graag terug om daar te werken.”

‘Mijn paardendroom in…’ komt iedere dinsdag online.

Iron Spring
Met Florence
Wedstrijd