oog
oog

Emotioneel afscheid oorlogsveteraan van zijn paarden

Nieuws

Je paarden zijn natuurlijk belangrijk voor je. Dat geldt ook voor oorlogsveteraan Roberto Gonzalez. Op zijn sterfbed had hij dan ook maar één laatste wens: zijn twee grote vrienden, Sugar en Ringo, nog eenmaal zien om afscheid te nemen. Afgelopen weekend vond het emotionele afscheid plaats, schrijft News4SA.



Afscheid


Om de laatste wens van Gonzalez uit te laten komen, reed de familie met de paarden de afstand van 200 kilometer naar het ziekenhuis. Gonzalez kan niet meer praten, maar zijn vrouw Rosalio zegt dat ze de emotie van zijn gezicht kon aflezen. “Toen de paarden naar hem toen liepen, deed hij zijn ogen open. De paarden herkenden hem direct en kusten hem. Dat zal ik nooit vergeten”, zegt ze.

Vietnamoorlog


Gonzalez vocht in de Vietnamoorlog, waarbij hij verlamd raakte door schotwonden. Dit gebeurde op 21 mei 1970. Daarna werkte hij nog ruim 40 jaar als paardentrainer in Texas. Wat bijzonder is, want hij is de enige bevoegde paardentrainer in Texas met een handicap. De veteraan ligt nu al bijna 10 weken in het ziekenhuis en de prognose is niet al te hoopvol. Hij had een wond op zijn rug en daar kwamen ook problemen met zijn lever en zijn nieren bij.

Bekijk hieronder een filmpje van het weerzien van Ringo, Sugar en Roberto:



Bron: News4SA