IMG_20160310_170956
IMG_20160310_170956

Paradepaardje: Golden Flame is een Fjinker

Nieuws

Van trouwe Tinker tot ritselige Belg, van fanatieke minishet tot atletische Shire. In deze rubriek gaan we op zoek naar de niet alledaagse paardenrassen en hun talent. Dat hoeft niet per se dressuur te zijn of springen. In deze rubriek zetten we deze opvallende paradepaardjes in de schijnwerper. Vandaag: Golden Flame, een Fjord x Tinker.


”Golden Flame mijn eerste zelf gefokte paard uit mijn merrie Elegance”, vertelt Denise Hardeman (20) uit Ede. ,,Elegance is een 8-jarige Fjorden merrie die 3 jaar geleden kreupel werd. We hebben haar helemaal binnenstebuiten gekeerd, maar helaas konden we er niet achter komen waarom ze kreupel was. Ik besloot haar te laten dekken en haar rust te gunnen en dan zouden we later wel weer verder kijken.”

Zoektocht


“Toen begon de zoektocht naar een leuke hengst, maar wat kies je? Ik wilde wat aparts dus een Fjord viel af voor mij. Ik kwam op Bokt.nl de Tinkerhengst Venco tegen en toen was de keus snel gemaakt. Mijn eerste veulen zou een Fjinker (kruising Fjord x Tinker) worden! De dracht verliep soepel en ik hield mensen ervan op de hoogte via een topic op Bokt. Bijna iedereen verwachtte een bont veulen maar niks was minder waar.”

Niet bont


“Het eerste wat ik zei toe hij geboren was, was: ‘Huh? Hij is niet bont!’ Hij was nog lichter dan zijn moeder, zijn benen waren bijna wit en de puntjes van zijn manen vuurrood net als zijn aalstreep. Het was lang afwachten welke kleur hij nou werkelijk was.  Uiteindelijk veranderde zijn kleur in bay dunn. Zijn naam Golden Flame past dan ook perfect bij hem.”

Rustig


,,Flame is nu inmiddels 2 jaar oud en de meeste mensen zijn verbaasd als ik vertel dat zijn vader een Tinker is. Hij is inmiddels geen hengst meer. Qua karakter is hij echt een heerlijk rustig paardje dat echt van knuffelen houd. Hij kan af en toe ook wel eens een showtje weg kan geven als hij in een gekke bui is.”

Doel


,,De bedoeling met Flame is dat hij straks recreatief onder het zadel komt en misschien samen met zijn moeder voor de kar gaat lopen. Wat ik sowieso graag met hem wil gaan doen is deelnemen aan TREC-wedstrijden.”

PS: Heb jij ook een Paradepaardje? Vul dan hier het formulier in en wie weet komt jouw paard in deze wekelijkse rubriek! Elke zondag vind je een nieuw Paradepaardje online.


 
FB_IMG_1469653975811_resized
FB_IMG_1469654444081_resized