FB_IMG_1450176809735
FB_IMG_1450176809735

Paradepaardje: Lucky’s talent is overleven

Nieuws

Van trouwe Tinker tot ritselige Belg, van fanatieke minishet tot atletische Shire. In deze rubriek gaan we op zoek naar de niet alledaagse paardenrassen en hun talent. Dat hoeft niet per se dressuur te zijn of springen. In deze rubriek zetten we deze opvallende paradepaardjes in de schijnwerper. Vandaag: Lucky, een draver.


“Lucky’s talent is overleven”, begint Charelle van Poppel haar verhaal. “Hij  werd als jaarling verkocht door de fokker en kwam vervolgens bij iemand terecht die hem alles behalve eerlijk heeft behandeld. De fokker vond Lucky terug in het land met gaten vol met maden overal in zijn lijf, omdat hij flink in elkaar was geslagen. Waarschijnlijk heeft hij hierdoor kissing spines opgelopen in zijn rug.”

Opgeknapt


“De fokker heeft hem toen direct mee terug genomen en weer opgeknapt. Later werd Lucky weer verkocht en ging uiteindelijk de drafbaan op om tot zijn achtste 99 koersen te lopen. Die laatste koers is hij helaas op een steen gestapt en heeft toen zijn hoefbeen gebroken.”

Magneetveldtherapie


“Hij kwam op stal te staan en werd door mijn moeder behandeld met magneetveldtherapie. Hij kwam er weer helemaal bovenop. Uiteindelijk is mijn moeder de eigenaresse geworden.”

Oneindig veel pech


“Wat wij toen allemaal hebben meegemaakt zal ik achter elkaar opnoemen, anders word het verhaal oneindig! Lucky heeft twee keer koliek gehad met een bijna dodelijke afloop. De veearts had alles gedaan wat hij kon, en we konden enkel nog afwachten. Gelukkig knapte hij wonder boven wonder weer op. Hij is spierbevangen geweest door een foute hoefsmid die de hoeven te kort had gemaakt, zo kwam er een bacterie naar binnen waar hij ziek van werd. Lucky is ook een keer door een hengst in elkaar getrapt. Toen was zijn huid over zijn hele lijf aan stukken gereten.”

Peesblessures


“Hij heeft twee ernstige peesblessures gehad aan zijn beide diepe buigers in de voorbenen. Toen wij daar een echo van lieten maken kwamen ze erachter dat zijn knie enkele jaren terug ook gebroken is geweest. Achteraf weten we wanneer dat gebeurd is, hij heeft echter geen stap kreupel gelopen. En afgelopen jaar heeft hij in het schrikdraad gehangen, waardoor hij de operatietafel op kon. Gelukkig genas de diepe wond enorm goed.”

Voelt zich jong


“Gelukkig gaat het nu heel goed met Lucky. Hij is nu 23 jaar oud, maar voelt zich als een driejarige. We rijden ook nog steeds op hem.”

PS: Heb jij ook een Paradepaardje? En dan een met een bijzondere, niet alledaagse kruising? Vul dan hier het formulier in en wie weet komt jouw paard in deze wekelijkse rubriek! Elke zondag vind je een nieuw Paradepaardje online.

Bron: Bitmagazine.nl