paardenbloemen paardebloemen wei weide gras
paardenbloemen paardebloemen wei weide gras

Jong hertje opgenomen in paardenkudde

Nieuws

Een kudde paarden langs de A22 heeft een opvallend nieuw lid gekregen. Een jong hertje heeft zich bij kudde gevoegd en is niet meer weg te krijgen.


Het dier is waarschijnlijk de snelweg overgestoken en zo bij de paarden terecht gekomen. “Dit is heel bijzonder, want er lopen helemaal geen herten in de omgeving”, vertelt de eigenaar van de weide Aarnold van Neste. “We denken dat hij uit de Kennemerduinen komt.”

Veulen


De paarden wilden eerst niets van het hertje weten, maar inmiddels is hij volledig geaccepteerd door de kudde. De kudde trekt dankzij hun nieuwste lid wel veel bekijks. Voorbijgangers zagen het dier eerst aan voor een veulen, maar nu iedereen weet dat het om een hertje gaat, staan er veel mensen te kijken. Het dier heeft ook al een naam gekregen: Bambi Berend.

Winter


Wat er met Bambi Berend gebeurt als de paarden in de winter weer naar stal gaan, is nog niet bekend. “We zijn samen met de veearts en de boswachter aan het bekijken wat we kunnen doen om hem terug te krijgen naar zijn natuurlijke leefomgeving”, vertelt Aarnold.

Beelden


Bekijk hier beelden van het hertje in de kudde.

Bron: RTV Noord-Holland